Oorlog in de tent en zomerfeest

Het lag al een tijdje op de loer maar we hebben zaterdag voor het eerst sinds maanden ruzie gehad. Geen fysiek geweld (daar zijn we allebei niet van) maar wel een kortdurende oorlog met harde woorden. Zeg maar Italiaanse toestanden met veel temperament. De kortdurende scheldkanonnade ontaarde in een gezamenlijke huilbui en na 20 minuten ging de zon in huis ook weer schijnen.

Oorzaak is een mix van emotie, puberen, rommel in huis, vermoeidheid, slaaptekort en een te kort lontje. We hebben het goed uitgesproken en we missen gezamenlijk natuurlijk onze noodrem op dit soort momenten, Marlies….

Zaterdag was ook de dag van het jaarlijkse buurtfeest. We hebben bij aanvang goed getoast op Marlies met Bobby’s en San Pellegrino Aqua Tonica.

Hector en ik waren dit jaar meer van de natte voorzieningen in de vorm van Bobby’s, tonic en cava omdat we van Marlies het leven moeten vieren. Dat vieren is weer goed gelukt en het was erg gezellig maar natuurlijk weer bizar dat ze ook hier niet meer bij kan zijn. De buurt BBQ was geslaagd en we hebben ons redelijk binnen alle grenzen van het toelaatbare gehouden.

Hierboven een timelapse van 21 seconden die goed weergeeft hoe het eruit zag. Wat vooral opvalt is rook en dan niet van de aangerukte BBQ’s. 
Hector en buurjongen Hugo hebben sinds kort allebei een rookmachine en die zijn gisteren goed getest. Daarnaast verzorgden ze ook de muziek van het zomerfeest met Job een schoolvriend van Hugo uit Rotterdam.

Het genre was laat op de avond zeer verrassend met teksten zoals gas op die lollie, vinger op de klitter en pesa pesa pesa? Peter voelt inmiddels een generatiekloofje maar moet de mannen wel complimenteren met de constante stroom aan goede muziek….

Mocht je zaterdag avond een waarschuwing voor zeer dichte mist ter hoogte van Delft hebben gehoord op de radio dan staan hierboven de schuldigen. Met twee rookmachines en weinig wind kan je blijkbaar in één avond de hele buurt in zeer dichte mist zetten….

Zondag was vooral een rustdag. De hond vliegt inmiddels weer door de polder dus dat is heel positief. Een week geleden dachten we nog dat ze zou doodgaan van verdriet. We hebben vandaag de pomp voor de hottub in gebruik genomen en die kan het water binnen 2 uur weer zuiveren. Daarna hebben we nog een poging ondernomen om de (houtgestookte) verwarming in de hottub te plaatsen maar die blijkt te drijven. Dat is dus nog een dingetje wat we moeten oplossen.

Het water is op dit moment 20 graden dus dat is voorlopig nog wel te doen maar in de herfst willen we graag stomend water. Tenminste dat is het idee. Tot die tijd is zo’n koudtub blijkbaar ook leuk om heel hard rondjes in te draaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *