Onderwijsperikelen, werk, samen eten bij de NOS en een huilende hond

Hector heeft vanmorgen op school voor het eerst aan zijn klas verteld dat Marlies deze zomer is overleden. Volgens zijn mentor heeft hij het goed gedaan en de klas had ook geen aanvullende vragen. Niet zo vreemd want kinderen betrekken alles op zich zelf en dan is zo’n verhaal natuurlijk doodeng.

Het is blijkbaar nog even wennen op school want Hector en een paar mede leerlingen kregen vandaag strafwerk bij Engelse les. Oorzaak was dat ze niet stil waren tijdens de les. Het is blijkbaar even wennen wat wel en wat niet kan op zo’n nieuwe school. De straf was 10 x 30 woordjes Nederlands-Engels overschrijven. Volgens Hector vertelde de leraar daar niet bij dat je ze met de hand moest opschrijven dus na 1 X 30 woordjes typen en 10x printen was hij klaar. Scheelt toch weer 270 woordjes volgens Hector….  Benieuwd of de leraar Engels zijn humor ook deelt…..

Peter heeft vandaag voor het eerst weer overdag gewerkt en dat was vreemd maar ook goed om de draad weer een beetje op te pakken. Peter gaat voorlopig nog niet s’avonds werken omdat er nog structuur, orde en regelmaat moet worden ingebouwd in onze nieuwe gezinssamenstelling.

Op uitnodiging van Bernice zijn Hector en Peter vandaag ook bij de Haagse NOS hamburgerparty geweest voor de aftrap van het nieuwe parlementaire seizoen. Het was goed om iedereen weer te zien en even te knuffelen. Na afloop kregen we van Bernice nog   een overlevingspakket mee naar huis zodat we morgen weer hamburgers met sla en tiramisu toe kunnen maken. Superlief! Hector kreeg op de redactie ook te horen dat hij altijd welkom is als Peter weer gaat werken en dat is natuurlijk heel fijn.

Vandaag verscheen ook de compilatie video van het introductie programma van de TU Delft online. Die hadden Hector en Peter vorige week ook al gezien in de aula maar het laatste shot uit de video willen we hier ook nog graag delen.

Plus het volledige IP team waar Marlies de afgelopen tijd mee heeft gewerkt. Awesome!

Ondertussen via WhatsApp hoorden we ook dat Marit gisteren bijna verongelukt is met een vliegtuig in een tornado. Na drie landingspogingen in Medellín zijn ze uitgeweken naar Bogota. Orkaan Irma heeft nare bijwerkingen.

Oh ja via WhatsApp heeft de rechter bril dankzij Marieke de meeste stemmen gekregen. Social media is soms best handig! Marlies (zus van Peter) maakte met de linker bril ook de vergelijking met Micheal Douglas in de film falling down. Erg grappig 😉

Trûlah beseft sinds het verlies van Marlies dat dierbaren voor altijd weg kunnen blijven en als Hector en Peter op stap gaan gaat ze na enige tijd huilen en blaffen. Gelukkig is buurvriend Hugo zo lief geweest om even bij haar te kijken maar het is wel een punt van aandacht. Ze heeft blijkbaar ernstig last van verlatingsangst. Dat kan er ook nog wel bij 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *