De Rabobank denkt mee en nieuw glas om te lezen

Als je al treurig bent dan werkt zo’n sombere regenachtige dag als vandaag ook niet echt mee. Als dan ook nog eens de bank gaat bellen dat je hypotheek afspraak die je 3 weken geleden hebt gemaakt aanstaande dinsdag niet kan doorgaan omdat ze ineens een verklaring van erfrecht nodig hebben dan maakt dat je even moedeloos.

Vanmorgen belde een mevrouw van de Rabobank dat de afspraak van aanstaande dinsdag niet kan doorgaan als ik geen verklaring van erfrecht heb. Vreemd want 3 weken geleden stuurde een andere mevrouw van de Rabobank een email dat ik de akte van overlijden van Marlies nodig heb plus een uittreksel uit het Centraal Testamentenregister (CTR).

De akte heb ik plus het uittreksel waarin staat dat er een testament is dat in mijn bezit is. In dat testament staat duidelijk dat ik enig erfgenaam ben. Daarnaast was ik getrouwd met Marlies en daarmee ben ik ook enig erfgenaam. Duidelijk zou je zeggen maar volgens de Rabobank was dat niet voldoende en is er toch een verklaring van erfrecht nodig.

Na een telefoontje met notariskantoor Boelens in Delft blijkt dat ze daar graag zo’n akte verkopen van €750 maar ze zeggen er dan wel gelijk bij dat het in mijn geval onzin is omdat het volledig helder is wie erfgenaam is en ik kan de originele stukken overleggen. Het opmaken van een verklaring van erfrecht duurt al gauw enkele weken en in mijn geval is het dus ook verbranden van €750,- In Jip-en-Janneketaal is het alsof je in een lege winkel van de bakker staat en de verkoper zegt dat je eerst een nummertje moet trekken omdat je anders niet geholpen kan worden.

Na contact met het notariskantoor heb ik dit weer voorgelegd aan de Rabobank en die gingen het weer voorleggen bij hun juridische afdeling. Ik snap heel goed dat een bank zich wil vrijwaren via een verklaring van erfrecht maar in mijn geval is het allemaal vrij simpel zou je zeggen. Daarbij wil ik de bank ook best vrijwaren, gratis…..

Na een uurtje belde de mevrouw van de Rabobank weer terug dat er inderdaad geen verklaring van erfrecht nodig is en dat was weer een positief moment van de dag. Wat overblijft is dat er in de stukken en correspondentie zoiets zal staan als “boedel van mevrouw Poelmann.” Met een verklaring van erfrecht vervalt dat en komen de stukken op mijn naam te staan. Zelfs als je aantoont dat je enig erfgenaam bent durven ze het blijkbaar nog niet op te schrijven bij de Rabobank. Bizar al die regeltjes. Vraag me bij dit soort dingen ook steeds af wat andere mensen overkomt die iets minder mondig zijn dan ik…..

Hector was redelijk vroeg klaar met school en om te vieren dat het weekend is en dat hij na woensdag goed zijn best heeft gedaan op school zijn we samen gaan lunchen in het Postkantoor in Delft.

Na de lunch is Hector meegegaan naar DIJCK2 om te kijken naar de 2 leesbrillen die ik eerder deze week had uitgezocht. Die zijn inmiddels weer afgevallen omdat de mevrouw die daar werkt en Hector samen met mij een nog beter model hebben gevonden. Voor de goede orde niet het bovenstaande “groovy” model maar echt een leesbril die bij mij past. Over twee weken rond Prinsjesdag is hij klaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *