Ruimte om te verwerken en koffie voor Marlies

Dat het vandaag code geel was konden we tussen de middag ook zien in de overstromende hottub. Rechts in de tuin de Canadese kano van Hector, ook handig voor het geval de dijken ooit doorbreken…. kunnen we gewoon weg peddelen.

Peter heeft onlangs de werksters uit Oekraïne gezegd dat ze niet meer hoeven te komen omdat Hector en ik dat nu gaan doen. Dat was al even geleden en vandaag was het perfect weer om te beginnen met het opruimen en schoonmaken van de chaos in huis. Marlies was zeer gehecht aan de werksters maar Peter ervaarde het vooral als een inbreuk  op zijn privacy. Ze kwamen namelijk soms ook gewoon binnen als je net onder de douche stond. De ordinaire “ze klopt, ze veegt en ze zuigt grapjes” kennen we inmiddels maar deze waren echt degelijk, betrouwbaar en zeer goed in hun werk. Een Nederlandse werkster rooft achter je rug je huis leeg maar deze niet. Naast de inbreuk op de privacy heeft het ook te maken met verantwoordelijkheidsbesef. Peter is altijd bang geweest dat er een werkster van de trap zou vallen of tijdens het zemen van een raam zou verongelukken. Dan ben je als opdrachtgever aansprakelijk want je neemt als het ware iemand in dienst om bij je schoon te maken. Ook als dat zwart is.

Vanwege het weer was Trûlah het wel eens met het schoonmaken en heeft haar best gedaan om de stofzuiger aan te vallen. Vanwege de voedselvergiftiging kwamen we vandaag niet verder dan 2 verdiepingen met schoonmaken. Ik kan iedereen die snel een paar kilo wil afvallen zo’n Turkse pizza aanraden.

Peter is nog even langs geweest in Den Haag om bij te praten met zijn chef uit Hilversum. Dat was fijn en het is bijzonder dat er ruimte is vanuit de NOS om het leven weer op te pakken en om Hector te begeleiden met zijn start op de middelbare school en het verlies van zijn moeder. Peter is een nieuwsbeest en mist zijn werk natuurlijk maar snapt ook dat als hij nu 100% zou gaan werken de kans groot is dat hij op een later moment gaat crashen plus dat de dood van Marlies nu nog te kort geleden is om Hector s’avonds alleen thuis te laten. Daarom is het superlief dat we alle ruimte krijgen om het verlies samen te verwerken. Vanmiddag kwam ook ter sprake dat Peter in de 26 jaar dat hij voor de NOS werkt nog geen 10 dagen ziek is geweest dus dan kan je wel een potje breken en het heeft natuurlijk ook met loyaliteit te maken als je voor een nieuwsbedrijf werkt, als er nieuws is ga je werken en zeg je nooit nee. Dat, dat nu andersom ook zo werkt is heel fijn.

Toen Peter in Den Haag was stuurde Hector deze foto. Niet in scene gezet maar Dolfje en Trûlah zijn uit zichzelf bij elkaar gaan liggen. De eerste tekenen dat de herfst er aan komt.

Na Peter zijn Haagse bezoek is hij snel naar huis gegaan om voor Hector te koken. Hoofdgerecht lasagne en vooraf soep van Karine & Jeff. Vegetarische Thaise soep op zijn frans! Echt een aanrader. We hebben het opgegeten terwijl we keken naar Koken met van boven. Een van de vele favoriete kookprogramma’s van Marlies. Dat we die niet meer allemaal moeten kijken is op zich wel prettig. Na afloop van het kookprogramma maakte Peter 2 kopjes koffie in de keuken…. wat zo’n kookprogramma al niet met je doet…. P.s. Hector drinkt geen koffie….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *