De grafsteen van acrylaat is klaar en samen naar de Apple keynote kijken

Hector heeft vanmorgen een gesprek gehad met zijn mentor. Hij liet weten dat het knap is van Hector hoe hij met de dood van Marlies omgaat. De mentor krijgt er zelf nog steeds een brok van in zijn keel. Als er iets is staat hij altijd voor Hector klaar. Dat is superlief en heel fijn en Hector is daar heel blij mee. Ze hebben ook nog even over Hector zijn bedieningsfout gesproken en dat was voor Peter weer prettig om te horen.

Peter is bij de Rabobank geweest voor de hypotheek en ze gaan berekenen wat een passende vorm is om de hypotheek voort te zetten. Marlies en Peter hadden samen ooit een levensverzekering afgesloten dus een deel van het huis is nu afgelost. Het resterende bedrag gaat Peter de komende 15 jaar aflossen en daarna is het klaar. Tenminste dat is het idee. Doordat Marlies haar salaris wegvalt is zo’n aanpassing van de hypotheek wel prettig en oversluiten mag zonder boete en met de huidige rente die minder dan de helft is van wat we nu betalen.

Na Hector zijn schooltijd zijn we samen naar De Lelie gegaan omdat Hector nog heel veel ijskaarten heeft om daar ijs te halen. Die heeft hij al sinds eind juni dus even omfietsen voor een bolletje ijs mag af en toe best wel even. Daarbij is Peter best wel trots op Hector omdat hij al 3 maanden niet meer naar de diëtiste gaat en zijn gewicht hetzelfde blijft. Hij let zelf goed wat hij eet en dat gaat echt heel goed. En als het mis gaat kunnen we ook 1x in de week Turkse pizza eten dan ben je zo weer 5 kilo lichter…. 

Daarna zijn we naar Laserbeest gegaan om Marlies haar “grafsteen” op te halen. Zoals we al eerder schreven is het logo voor haar begrafenis ontworpen door Tugba en het is mooi dat het nu tastbaar is geworden en op het graf van Marlies komt te staan. Veel beter dan zo’n grijs stuk natuursteen. Laserbeest heeft ons erg fijn geholpen bij de uitvoering en Hector en ik waren geëmotioneerd toen we het resultaat zagen.

Voor de goede orde het gedeelte onder het streepje met de schaar verdwijnt onder de grond met een verankering van aluminium en beton. Willem wees ons er nog op dat we eerst nog een vergunning bij de Gemeente moeten aanvragen voor het plaatsen maar we denken er ook over om het deze week vast zelf in te graven bij haar graf. Het is daar nu zo kaal en leeg. Als we dan later een totaalontwerp hebben kunnen we het altijd nog voorleggen aan de Gemeente. Als Peter een dezer dagen opgepakt is op de begraafplaats omdat hij daar met een schep rondliep dan weten jullie dat het slechts was om een monument te plaatsen bij Marlies…

Tot slot nog wat details over de grafsteen van acrylaat. Dat klinkt een beetje raar qua materiaalkeuze maar het is sterker dan glas, minder zwaar, verkleurt en verweert niet en is daarmee ook duurzaam. Daarnaast is het ook licht- en UV-bestendig en dus zeer geschikt voor het graf van Marlies. Technisch gezien zou het er over 10 jaar nog net zo moeten uitzien als nu. We zijn benieuwd en als er iets mis gaat kunnen we altijd weer onderdelen laten lasersnijden.

Vanavond was ook de jaarlijkse iPhone keynote van Apple in het nieuwe Steve Jobs Theater. Het deed Peter even realiseren dat Marlies nu bij Steve Jobs is… Veel tijd om daar over na te denken was er niet want Apple lanceerde naast een Apple Watch waarmee je kan bellen zonder je iPhone in de buurt te hebben ook de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. De volledige keynote kan je hier terug kijken en Hector en Peter hebben dat samen gedaan voor de buis met voer van de snackbar 😉 Sorry…

De iPhone X is prachtig maar Hector en ik zijn voorlopig nog even blij met wat we hebben. Daarbij kost de iPhone X €1329,00 en dat is dan weer een beetje over the top. Die gezichtsherkenning om je telefoon te ontgrendelen is mooi gevonden maar het kan ons even niet zoveel schelen.

We kunnen je inmiddels wel de Apple Watch series 1 (of nieuwer) aanraden want die kost nu nog maar €299,00 en volgende week komt er nog een software update uit om je hart nog beter met je Apple Watch te monitoren. Waarom dat handig is kan je zien in de bovenstaande video.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *