Het uitmesten is begonnen

Vandaag heeft Peter een deel van het huis uitgemest. Marlies heeft in de 27 jaar dat ze samenwoonde met Peter eigenlijk nooit wat weggegooid dus er is voorlopig nog wat te doen. Zo heeft ze een schoenen verzameling waar Imelda Marcos jaloers op zou zijn en heel veel papierwerk. Dat is voor een deel opgeruimd vandaag en Peter kwam nog een notitieboek tegen van Marlies waar Peter niets van wist. Daarin veel ontroerende momenten met hier en daar illustraties die ik hier (nu) nog niet wil delen.

Hierboven één voorbeeld van een eettafel zoals een eettafel hoort te zijn volgens Marlies. Daaronder de wereld waarin wij uiteindelijk hebben geleefd. Een samenraapsel van borden, bestek, katten op tafel, tafellaken met gaten etc, etc. Vreemd genoeg is dat ook wat Hector en ik aan het oplossen zijn. We gaan veel weggooien om zo wat meer orde in de chaos te creëren.

Afgezien dat haar achternaam niet goed geschreven is, is dit precies het moment en dezelfde leeftijd waarin Hector nu zit. Marlies zat blijkbaar ook tijdens de les vaak met haar gedachten bij haar moeder, Hector heeft daar ook last van. Niet zo vreemd want Peter denkt op dit soort dagen bijna continue aan haar en aan Hector natuurlijk 😉

Er is hier vandaag weer belachelijk veel regen gevallen. Als je nog een Indian Summer verwacht dan kan je beter op vakantie gaan. Hector zat in een stortbui die zijn “waterdichte” Thule rugtas volledig onder water heeft gezet dus de boeken hangen aan de waslijn. Ook niet handig met huiswerk maken als al die bladzijden aan elkaar vast geplakt zitten.

Vanwege de aanhoudende regen hebben we de plaatsing van Marlies haar “grafsteen” weer met een dag moeten uitstellen. Morgen gaan we weer een nieuwe poging wagen.

De bevestiging voor de onderkant is klaar zodat niemand de grafsteen uit de grond kan trekken. Überhaupt al vreselijk dat je daar ook nog eens rekening mee moet houden.

Vandaag andijviestampot met (uitgebakken) spekjes en biologische gehaktballen van scharrelkoeien. Ja… multitasken tijdens het koken is nog een dingetje…. iets uitgeschoten met de andijvie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *