Op bezoek bij de TU Delft en cake naar recept van Marlies

Vanmorgen vroeg zijn Peter en Georgina op Hector zijn school langs geweest om even bij te praten over Hector. Het was een goed gesprek en het ging vooral over Hector zijn sprong in het diepe na het verlies van Marlies. Naar de middelbare school gaan als je net je moeder hebt verloren is best ingewikkeld. Het is goed dat we daar over hebben gesproken en omdat Georgina Hector al eerder op het Erasmus Mc had doorgelicht kan er nu gekeken worden hoe ze Hector op school wat beter kunnen monitoren en helpen. Erg fijn dat dit überhaupt mogelijk is!

Na het gesprek op school hebben Peter en Georgina nog even koffie gedronken bij Hector en Peter thuis. Daar kwamen natuurlijk weer veel emoties los en dat is begrijpelijk. Ook Trûlah was heel blij dat ze Georgina weer zag. Ze was zichtbaar emotioneel, dat klinkt raar als je over je hond spreekt maar inmiddels kunnen we wel stellen dat we een oerhond met een groot hart in huis hebben.

In de middag zijn Hector en Peter bij Marlies haar collega’s van de TU Delft op bezoek geweest. We hebben wat persoonlijke spullen van Marlies meegenomen en ze gaan kijken of ze het TU MacBook van Marlies kunnen wissen zodat we het kunnen overnemen. Hector maakt al enige tijd zijn huiswerk op de laptop van Marlies dus het zou fijn zijn als dat lukt.

Van de collega’s van het International Office hebben we ook een herdenkingsboek gekregen. Het lag na het overlijden van Marlies in de hal het gebouw waar ze werkte. Veel medewerkers, collega’s en studenten hebben er allemaal lieve teksten in geschreven over hun band met Marlies en hoe lief ze was. Veel persoonlijke teksten waaruit niet alleen wederom blijkt hoe lief en betrokken mens Marlies was maar je leest ook hoeveel lieve mensen er op de TU Delft werken. In het boek opvallend vaak ook complimenten en lieve woorden hoe Hector en Peter het leven opnieuw proberen op te pakken na de dood van Marlies. Dat is bijzonder lief en ook fijn om te lezen. We gaan het boek goed bewaren omdat het tastbaar maakt hoe goed de band van Marlies was met de TU Delft en al haar lieve collega’s en studenten.

Bij thuiskomst is Hector meteen een chocoladecake gaan bakken voor zijn schoolfeest morgen. Iedereen neemt iets lekkers mee en Hector zijn inbreng is een cake. Peter mocht een stukje proeven en het is jammer dat de cake morgen de deur uit gaat…. Hector heeft het bakken van cake overigens geleerd van Marlies.

Het thema van het schoolfeest van Hector is neon en op de TU Delft hadden ze nog een koker glowsticks voor het feest plus geel neon tape. Superlief want in Delft is dat niet te vinden die tape. We kwamen in het centrum ook nog neon gel tegen, body paint voor lichtgevende streepjes in zijn gezicht en neon lampjes voor in de veters van zijn schoenen. Dat gaat vast mooi worden morgen.

Tot slot nam Keukenloods.nl vandaag nog contact op met Peter. Ze komen de koelkast morgen brengen en ter compensatie van de ellende storten ze ook nog eens €65 terug op onze rekening. Dat is ook lief en netjes dat ze het zo oplossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *