Plannen en de alleenstaande vader en moeder

Gisteren is door Peter er een foutje gemaakt op het blog… Hector wist niet dat hij vandaag een toets voor aardrijkskunde had omdat zijn Magister (online school agenda) eruit lag. Peter had opgeschreven dat het door de planning van Hector kwam maar dat klopt dus niet. Sorry Hector….

Die planning gaat zelfs zo goed dat we nu al weten dat Hector het halve weekend hard moet leren omdat hij allemaal toetsen heeft volgende week. Gelukkig is het dan ook rotweer dus dat komt mooi uit.

Alleenstaande vader, iemand zei het vanmorgen tegen Peter toen hij om 08:00 uur Trûlah aan het uitlaten was. Eigenlijk best wel beledigend want naast vader is Peter tegenwoordig ook moeder. Toch is het het waar en het voelt naar. Zelf vult Peter die term vooral in bij het fietsen of bij het invullen van de aangifte voor de Belastingdienst. Bij het fietsen is het vooral te zien in het rijgedrag. Peter fietst nooit meer door rood en kijkt tegenwoordig altijd twee keer voordat hij ergens oversteekt. Dat alleenstaand merk je s’avonds niet op de bank of achter de iMac want er is altijd wel wat te doen. Zelfs de spellingscorrectie (hoe kan ik dat $%@*&!! uitzetten) maakt allesbrander van het woord alleenstaande…

Collega Xander twitterde (opklikken voor vergroting) vandaag nog de bovenstaande foto van het aquarium (skybox) boven de Plenaire zaal van de Tweede Kamer waar Peter de hele dag het debat over de regeringsverklaring regisseerde. Nou ja… Kamerleden en de regering laten zich niet regisseren, hij heeft het geheel in beeld gebracht. Jan was er ook voor de naamtitels en het geluid. Collega Antonet kwam ook nog even buurten en dan is zo’n aquarium ineens best gezellig op het eind van de dag.

Dat in beeld brengen van 150 Kamerleden en 24 leden van het Kabinet gaat via een joystick en 5 robot camera’s. Na twee dagen, honderden shots en goed luisteren ben je dan best gaar dus Peter is blij dat het weer bijna weekend is 😉

Vandaag bleek op Peter zijn bankafschrift ook dat de hypotheek overgesloten is en dat we nu rente betalen die bijna 1/3 is van wat we eerst moesten betalen. Daarnaast is door de dood van Marlies ook een deel van het huis afgelost. Of we daar blij mee moeten zijn weet Peter nog niet. Het voelt een beetje dubbel maar dat we ooit samen een levensverzekering hebben afgesloten op een deel van het huis is uiteindelijk dus wel slim geweest als er ineens een vol salaris wegvalt. Het scheelt vanaf nu in ieder geval iets in de maandlasten. Peter kan zich nog herinneren dat we destijds bij het afsluiten van de levensverzekering en de hypotheek daar nog grapjes over hebben gemaakt. Nu is dat ineens een stuk minder grappig allemaal.

Pas als alles klaar is op een dag en de hond is uitgelaten merk je eigenlijk pas echt dat je alleenstaand bent. Wel met één glaasje Bobby’s, dat dan weer wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *