Trûlah blij met nieuwe bank en onze CO2 uitstoot was dit weekend iets te hoog

Zaterdag begon met boodschappen doen. Ondertussen kon Hector dan mooi zijn huiswerk leren. Peter was helemaal blij want hij kocht bij de Makro 8 lamswollen truien in de aanbieding voor een bedrag waar hij er normaal 2 voor heeft. Peter is ook fan van de nieuwe Appie XXXL in Delft maar dat is ook een gevaar voor de calorieën waar we samen op moeten letten.

Zaterdag hebben we hamburgers met veel sla gegeten en zondag opnieuw pizza. Deze week gaan we onze low carb lifestyle weer wat vorm geven. Onderweg naar huis begon het te hozen maar de weekendboodschappen zijn nog redelijk droog thuis gekomen.

Samen ontbijten in het weekend is altijd een klein feestje. We mogen 1 keer in de week hageltjes met wit brood van de Diamanten ring. Dat is een stadsbakker in Delft die snapt hoe je lekker brood moet bakken. Het pand waar ze die broodjes bakken was trouwens ooit een herberg (de diamant). De moordenaar (Balthasar Gerards) van Willem van Oranje logeerde in de diamant voordat hij Willem van Oranje neerschoot op de de trap van het huidige Museum Prinsenhof in Delft.

Omdat er zaterdag een nieuwe bank zou komen hebben we de oude bank laten verdwijnen. Het ene deel hebben we keurig in een stortgat gedumpt in de buurt en de andere helft van hout hebben we ritueel opgestookt in de allesbrander in de tuin. Van de opbrengst van de hitte hadden we de hottub kunnen laten koken maar we hebben nu vooral de lucht vervuilt. Vergelijkbaar met een vrachtwagen die heen en terug van Amsterdam naar Parijs rijdt. Onze minimale CO2 uitstoot van dit jaar dankzij het fietsen hebben we behoorlijk aangetast. Gelukkig had Hector iedereen in de buurt een waarschuwing gestuurd via WhatsApp zodat ze op tijd ramen en deuren konden sluiten. Zelf waren we dat natuurlijk weer vergeten zodat het hele huis hier nu naar rookworst ruikt.

Hugo en Wesley kwamen ook fikkie steken en dat was super gezellig. Verderop in de buurt waren nog meer feestjes dus waren we gelukkig niet alleen verantwoordelijk voor de geluidsoverlast. Midden in de nacht kwamen via de smartphone van Hugo ook nog de meest woeste live verbindingen binnen van andere feestende tieners….
Het duurde even voordat de allesbrander op temperatuur was en er was nog enige rookoverlast door de verpakking (karton) van de nieuwe bank die we eerst hebben opgestookt. Deze zomer hebben we helemaal niet gestookt dus we hadden ook nog wat in te halen. ?

We hebben met z’n allen Trûlah nog uitgelaten in de polder om een uur of een en toen zijn Hector, Wesley en Hugo gaan slapen. Peter ging nog even een biertje drinken in de tuin om de laatste planken op te stoken maar is op enig moment in slaap gevallen. Om 5 uur is hij weer wakker geworden op een tuinstoel in de tuin…..

Toen het weer licht was zag de tuin eruit alsof er een napalm aanval was geweest. Gelukkig is het water nog aangesloten van de buitenkraan zodat we deze week de boel nog even kunnen kärcheren. Vandaag hadden we daar geen zin meer in. 
Vanmiddag zijn we gaan vliegen met de drones in de polder want er zou een nieuwe Sphere fotofunctie beschikbaar zijn na de laatste software update van DJI. In de polder bleek dat die nog niet beschikbaar was omdat je dan eerst je drone aan een computer moet hangen en de firmware moet updaten. Morgen nog maar eens proberen. Het was een mooi weekend en ja we missen Marlies elke dag….

Vandaag was er ook nog een ander mooi moment. Trûlah had in december 2014 leuk gespeeld met een bordeaux dog in de sneeuw. Wij wisten toen niet van wie de hond was maar het moment konden we ons nog wel herinneren. Twee hele blije hondjes die uren samen spelen in de sneeuw. Vandaag kwamen ze elkaar na bijna 3 jaar weer tegen en herkenden elkaar. Het bovenstaande plaatje uit 2014 zagen we vanmiddag weer. De aardige bazin van de bordeaux dog kon het zich ook goed herinneren. Dat was blijkbaar voor Marlies teveel van het goede want toen begin het te hozen ⛈ 😉

Een gedachte over “Trûlah blij met nieuwe bank en onze CO2 uitstoot was dit weekend iets te hoog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *