Blaffende honden bijten niet en Sony heeft een digitale Minox gemaakt

De dag begon vanmorgen weer vroeg. Hector was weer helemaal opgeknapt en is weer naar school geweest. Peter kreeg vanmorgen bezoek van Georgina en het was goed om even bij te praten. Ook mooi om te zien hoe blij Trûlah was om haar weer te zien. Ze lag op haar kop bij Georgina op schoot… Hector was weer bijtijds uit dus we hebben samen geluncht en zijn schooldag, die goed was doorgesproken.

Daarna is Peter met Trûlah naar het bos gegaan zodat Hector thuis lekker zijn huiswerk kon maken. Toen we op weg naar het bos langs het huis van Astrid liepen begon Trûlah hard te blaffen (sorry) tegen twee tuinkabouters die in haar tuin aan het werken waren.

In het bos draagt Peter meestal AirPods met dampende beats van het Amsterdam Dance Event. Dat werkt goed om je hoofd leeg te maken maar daardoor krijg je niet meer mee wat er achter je aan de hand is. Een jogger met een muts die eruit zag als een inbreker kwam op een ruiterpad op Peter afrennen en Trûlah die dat al poepend vanuit de bosjes registreerde zag dat vermoedelijk als een gevaar. Al grommend en blaffend liep ze op de jogger af die daar natuurlijk niet van gediend was. Peter kreeg meteen te horen dat hij met zijn hond naar een cursus moest omdat haar gedrag niet normaal was. Peter vertelde de man dat ze juist was opgeleid om opgewonden personen zoals hij goed in de gaten te houden…. Toch lastig want Trûlah is na de dood van Marlies extreem beschermend geworden. Als de voordeur openstaat rent ze sinds kort ook blaffend op iedereen op straat af om ons te beschermen terwijl dat natuurlijk onzin is. Daar hebben we haar niet voor nodig. Dat ze niets doet weet natuurlijk niemand en het spreekwoord blaffende honden bijten niet kent tegenwoordig ook niemand meer. Mensen grijpen die momenten wel aan om je volledig af te zeiken, terwijl je er zelf vaak ook weinig aan kan doen. Ingewikkeld allemaal. Peter had vandaag op een modderig ruiterpad nooit een jogger verwacht maar snapt wel dat Trûlah juist deze jogger als een gevaar zag.

Toen Peter na 2 uur weer naar huis ging zat Hector keurig aan tafel zijn huiswerk te maken. Nu nog aanleren dat hij als het donker aan het worden is de gordijnen (sorry Wessel) luxaflex dicht doet.

S’avonds hebben we Roti gegeten van de Marqt en dat was lekker maar de Roti van de Roti Shop in Delft en die we soms zelf maken is lekkerder volgens Hector 🙂

In de post zat vandaag ook de Sony RX0, eindelijk een compacte camera met een goede lens en beeldchip die je altijd bij je kan hebben. Hij heeft het formaat van een klassiek doosje van een fotorolletje en is iets groter dan een luciferdoosje. Dit zou wel eens de digitale Minox van deze tijd kunnen worden die wij vooral gaan gebruiken om foto’s te maken. Benieuwd naar de beeldkwaliteit…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *