Rouwen in de klas en dingen regelen waar je niet aan wil denken

Hector was vanmorgen al om 06:00 uur wakker. Onduidelijk waarom maar hij kon niet meer slapen. Of dat dan aan Marlies ligt of puberale hormonen is niet helemaal duidelijk. Voordeel is wel dat Hector altijd een goed humeur heeft en dan is het voor Peter ook iets minder erg om midden in de nacht op te staan.

Peter was weer iets te laat naar bed gegaan omdat het installeren van Mac OS High Sierra op Hector zijn MacBook Pro iets langer duurde dan verwacht maar zo’n jumpstart is dan weer best handig om het lijstje met de dingen die nog moeten af te werken en er was zon!

In de mail ook een bericht van de begeleider passend onderwijs van Hector zijn school die hem extra begeleidt en bezig is met hem te ondersteunen, trainen en coachen. Dat heeft vooral te maken met de dood van Marlies. Hector kan zich soms niet goed focussen in de klas omdat hij dan aan Marlies moet denken. Dat komt ook voor tijdens toetsen en dat is niet handig. Peter snapt het heel goed en heeft daar ook last van. Daarbij denkt hij dat de dood van Marlies voor Hector nog veel meer impact heeft. De concentratieproblemen die hij heeft zijn dus logisch verklaarbaar. Vooralsnog is dat het enig bijverschijnsel van de rouw van Hector. Peter krijgt niet de indruk dat hij zijn gevoelens wegstopt of verbergt.

We zijn op dit moment ook bezig met de vraag wat er met Hector moet gebeuren als Peter onverhoopt ooit een keer omvalt. Hector kan die gesprekken niet aan maar Peter wil dat wel gaan regelen. Het idee is nu dat we op papier bij de notaris 3 bewindvoerders gaan aanstellen. Tante Georgetti, Wessel en Marlies (niet schrikken, de zus van Peter heet ook zo). Dat zou dan moeten tot Hector 18 jaar is want vanaf dat moment zou hij (onder toezicht) voor zichzelf kunnen zorgen. Dat kan hij nu ook al maar een 13-jarige alleen in ons huis gaat weer net iets te ver vandaar het notariële gedoe.

Aan het eind van de morgen was het prachtig weer en is Peter boodschappen gaan doen in het centrum. De Oude Jan (de Oude Kerk) staat in de steigers en het Blauwe Hart van glas in het centrum is ook kapot. Zo’n gebroken hart geeft wel een beetje de status van Peter weer.

Voordat Hector weer uit school zou komen is Peter nog uitgebreid met Trûlah in de polder geweest en ze voelt zich goed. Vandaag gelukkig geen gedoe met versnipperde postbodes, glazenwassers of joggers.

Hector is uit school weer keurig zijn huiswerk gaan maken en s’avonds hebben we Nasi kuning rames gegeten. Voor het lijstje goede voornemens voor het nieuwe jaar staat vroeger naar bed gaan bij Peter en Hector op nummer 1….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *