Rapport, op bezoek bij Marlies, te dure kunst en uit eten

Hector kreeg vandaag zijn rapport. Gezien wat hij allemaal mee heeft gemaakt is Peter er van onder de indruk. Dat gaat helemaal goed komen in het nieuwe jaar.

Hector zijn mentor had ook nog iets liefs in het rapport geschreven. Het verhaal waar hij naar verwijst is het moment dat Hector aan de klas heeft verteld dat Marlies is overleden.

Peter heeft toen Hector op school was het papierwerk proberen af te maken en dat is bijna gelukt. Daarna is hij nog wat gaan prutsen met zijn nieuwe toy. Nu de dagen weer donkerder worden is dit een handige tool om toch nog behoorlijke foto’s te maken. Wij weten nu hoe belangrijk het is om foto’s te hebben van de mensen en dieren die je lief hebt…

In de middag zijn we samen op pad gegaan. Eerst naar Marlies om te kijken of alles nog goed was bij haar graf. Peter was weer vergeten om bloemen te kopen maar dat deed hij ook al toen Marlies nog leefde…

We zijn even bij Marlies geweest en dit keer waren we er stil van. We hebben niet gehuild maar als dat wel zo zou zijn dan is dat natuurlijk ook goed. Marlies heeft onlangs een buurvrouw gekregen en de verdorde kransen die op dat graf liggen deed Peter denken aan het moment dat we terug kwamen uit Curaçao, toen zag het graf van Marlies er ook zo uit. Een akelig gezicht wat gelukkig nu al wat minder is.

Nadat we bij Marlies waren geweest besloten we om uit eten te gaan. Dat was vooral voor Hector zijn rapport maar ook om te vieren dat het weer weekend is en dan moet je leuke dingen doen. Hector reserveerde een tafeltje voor 2 en daarna zijn we nog even gaan shoppen. Hector heeft nieuwe schoenen en prularia van de Flying Tiger gekregen.

In een nieuwe Arty farty shop in het centrum die eigenlijk meer op de spullenhulp leek zagen we nog een leuk kunstwerk in de vorm van een hond. Gemaakt van aangespoelde flipflops (teenslippers).

Leek ons wel leuk voor op ons nieuwe bureau maar toen Hector naar de prijs vroeg besloten we dat €295 te duur is. Die halen we binnenkort wel op in de uitverkoop…. Wel een leuk ding maar volgens Hector was de hond zo zwaar dat hij waarschijnlijk meteen door de tafel zakt.

Omdat Trûlah alleen thuis was hebben we vroeg gegeten en dat was gezellig en lekker. Vooraf hebben we pompoensoep gegeten maar die was niet zo lekker zoals Marlies het maakte. Hector wist zich te herinneren dat Marlies haar recept voor pompoensoep aan Francis zijn moeder in Kenia had verteld. Binnenkort dus maar eens vragen of hij dat voor ons aan zijn moeder kan vragen…. Peter heeft dat eerder al eens meegemaakt met zijn oma. Die kon fantastische kroketten maken en veel beter dan van Dobben of Kwekkeboom. Haar recept kon zo in de Larousse Gastronomique….Na haar dood wist alleen niemand meer hoe je ze moet maken….

Hector heeft als hoofdgerecht boerenkip gegeten. Zo’n half beest met botten, hij heeft dat leren eten en het was heerlijk. Peter is in het filet tijdperk blijven hangen en heeft sateh gegeten. Grappig detail is ook dat de eigenaresse van ’t Walletje zich kon herinneren dat wij onlangs ook bij haar hadden gegeten met Nitant.

Toen we thuis kwamen was Trûlah in opperste staat van extase en lag al klaar bij de voordeur. Ze mist ons erg als we weg gaan en denkt nog steeds dat we net als Marlies nooit meer terug komen. Gelukkig had ze niets gesloopt in huis tijdens onze afwezigheid van 4 uur dus dat gaat al beter. We zijn om 20:00 uur met haar alienverlichting nog even een klein stukje de polder in gegaan om haar uit te laten en dat gaan we nu weer doen….

Tenminste als we Hector achter zijn MacBook vandaan kunnen krijgen…. P.s. Dolfje de kat ging net gapen op het moment dat deze foto is gemaakt… En dan nu weekend!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *