We missen Marlies…..

Hector is vanmorgen vroeg naar school gegaan en had met de regen vandaag meer geluk dan gisteren. Hij is redelijk droog op school gekomen. Een regenpak wil hij niet want dat is blijkbaar niet cool (koel) genoeg.
Peter is bij de mondhygiëniste geweest en heeft Trûlah uitgebreid uitgelaten in de polder. Thuis lag het internet eruit en dat kan je dan op afstand in de polder zien aan de Nest meldingen. De rest van de camera’s en componenten voor ons huis van de toekomst moeten we deze week nog aansluiten maar het laat wel zien hoe kwetsbaar je meteen bent als je (even) geen internet meer hebt. Vandaag is er nog wel een andere mijlpaal bereikt, het oversluiten van de energierekening op Peter zijn naam is gelukt. We hoeven met de kerst dus niet de allesbrander uit de tuin naar binnen te verplaatsen 🙂

Hector was redelijk vroeg uit school en we hebben samen geluncht. Daarna zijn we ter inspiratie naar een steenhouwer gegaan die Hector in het centrum van Delft had ontdekt. Toen we hoorden dat alleen al een frame van steen rondom het graf 2200 euro kost met een fundament moesten we even slikken. Daarna zijn we samen naar de orthodontist geweest voor Hector zijn beugel. Dat gaat allemaal goed maar hij moet wel iets beter poetsen. Via de Appie XXXL hebben we voor 2 dagen eten in huis gehaald en schoolkoekjes, een erfenis van de lagere school. Omdat we best wel gaar waren hebben we thuis pizza via Milan Ciao Ciao laten bezorgen.

Hector had vandaag op school van zijn zorgcoördinator het boekje Ben je hier of ben je daar? van Riet Fiddelaers-Jaspers gekregen. Het is een werkboek voor kinderen die iemand verloren hebben. Hector kan er zijn gevoelens in kwijt, herinneringen vastleggen en troost in zoeken. We hebben het samen voor het slapen gaan ingekeken en moesten bij de eerste pagina allebei accuut vreselijk huilen. Omdat Hector en Peter morgen weer vroeg op moeten hebben we afgesproken om dat morgen avond weer te doen en dan het boek en daarmee ook ons verdriet over Marlies verder te bespreken.

Peter zag op Hector zijn kamer ook Petrischaaltjes op zijn DJ-set met daarin watjes en broccoli zaadjes. Een onderdeel van zijn huiswerk maar ook typisch dingen die hij altijd samen met Marlies heeft gedaan. Hartverscheurend, net als deze tijd waarin hij vorig jaar nog samen met haar pepernoten ging bakken en voor de grap zijn schoen mocht zetten. Dat wilde hij gisterenavond ook maar omdat we een vrijwel snoeploos huishouden hebben kon Peter daar dus alleen een blikje cola zero in stoppen. Het zijn pijnlijke momenten waarop je beseft dat je als vader geen moeder bent.

Op Hector zijn school was vanavond een ouderavond. Peter had daar ook graag bij willen zijn maar het aanmelden via een iPhone bleek niet mogelijk te zijn. Peter klikte via een uitnodiging in de email op een linkje waarna hij in Magister kwam. Daar was via de link alleen niks te zien. Uiteindelijk bleek dat de link om je aan te melden voor de ouderavond alleen zichtbaar was via een computer of een iPad. Dat was verder nergens te lezen en Peter kwam daar pas achter na een telefoontje met de school maar toen was het al te laat om zich alsnog aan te melden. Na onze gezamenlijke huilsessie van vanavond was Peter toch best wel blij dat het inschrijven niet gelukt was…..

Vanwege het filibuster marathondebat over de afschaffing van de wet-Hillen (afschaffen van het belastingvoordeel voor een afgeloste hypotheek) gaat Peter morgen ook werken want 50Plus en PVV hebben samen 35 uur spreektijd aangevraagd om tijd te rekken om op die manier een belastingwetswijziging te voorkomen. Het marathondebat is kansloos omdat een meerderheid in de Kamer het bezit van een eigen huis gelijk wil stellen aan een spaarbedrag op de bank.

Inmiddels heeft van Rooijen in plaats van 15 uur “slechts” 4,5 uur gesproken….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *