De dag was te kort om al het huiswerk te leren…..

De dag begon vandaag met het onderstaande uitzicht. Somber maar daar hebben wij geen last van. Het zijn wel momenten waarop je het liefst aan de kust zou willen zijn met zo’n indrukwekkend wolkenveld. Hector is naar school geweest en Peter heeft in de Tweede Kamer gewerkt.

Hector was om 14:00 uur al thuis en is toen huiswerk gaan maken. Trûlah was de hele dag mee met de Roedel en toen Peter thuis kwam was ze helemaal stuk maar ook heel blij zodat je meteen weet dat ze een superdag heeft gehad. We hebben tjap tjoy met rijst gegeten en daarna is Hector weer gaan leren. Dat doet hij tegenwoordig weer op zijn kamer op advies van school. Dat schijnt beter te zijn en dan kan hij beter focussen.

Peter mocht even in het werkboek van Hector kijken en trof daar op papier het dilemma aan waar Hector de rest van zijn leven mee moet leven. We kunnen er over praten maar het is een onoplosbaar probleem waar we samen mee zitten. Peter is er van overtuigd dat de dood van Marlies veel meer impact heeft op Hector dan op hem. Hij ziet het als een dubbele last voor Hector omdat hij ook zijn moeder heeft verloren. Peter heeft zeer veel respect hoe hij daar mee omgaat.

We delen samen veel als we het moeilijk hebben maar als je zo’n handgeschreven tekst ziet raakt het je nog meer. Het doet je ook beseffen hoe kwetsbaar Hector nu is met alleen maar een vader. Ook mooi om te zien dat hij expliciet Georgina noemt in het boek. De bijeenkomsten in Amsterdam direct na haar dood en na de begrafenis van Marlies met de mensen die ons hebben bijgestaan in de laatste week van haar leven worden ook expliciet in Hector’s werkboek genoemd. Dat weten ze natuurlijk zelf ook wel maar het is ook wel eens goed om hier te vermelden dat ze in ons hart zitten….

Hector is om 22:30 uur gaan slapen en toen was zijn huiswerk nog niet af….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *