Home alone dag 1

Vandaag was het de eerste officiële avond dat Hector alleen thuis zou zijn en Peter aan het werk. Als zo’n dag dan eindelijk daar is, dan is dat best wel eng. We hebben elkaar nog gezien toen Peter naar Den Haag vertrok en dat moment voelde goed. Hector is er klaar voor en is de afgelopen maanden een stuk volwassener geworden. Peter had liever gezien dat hij nog langer “kind” zou kunnen zijn maar dat past er helaas niet meer in. Vanmiddag ging Hector na school op de Brompton met Trûlah de polder in. Peter had buikpijn en was heel erg misselijk. Later op de dag bleek dat waarschijnlijk te komen door een deksel van een blender die in de keuken aan het smelten was onder een keukenlampje. Eerder die middag dacht Peter nog dat die stank kwam van het aanrecht wat hij eerder die dag had gekit. Soms vallen dingen ongelukkig samen. Het was goed om weer op de redactie te zijn en een aantal collega’s hadden me gemist. Dat is ook wederzijds en het is goed om weer terug te zijn bij mijn andere familie waar Hector ook 24/7 van harte welkom is en dat is fijn!

Hierboven ons eten van vandaag. Links het eten van Hector: lasagne met salade en rechts het menu van de dag in de Tweede Kamer. Vis, salade en friet. Peter had geen honger en heeft niet veel gegeten. De misselijkheid bleef tot Peter weer thuis was. Dat was eerder dan verwacht en dat kwam goed uit want hij was ook de voordeur sleutel vergeten. We hebben samen nog even de dag doorgenomen en daarna is Hector gaan slapen.

Hector is zich er van bewust dat Peter soms laat thuis komt en dat hij vaak niet weet hoe laat dat is. Dat is een beetje het nadeel als je werkt voor nieuws organisaties zoals het Journaal en Nieuwsuur. Nu Peter weer fulltime is gaan werken was Hector verbaasd dat Peter bu ook altijd (midden in de nacht) wakker zal worden om hem s’morgens uit te zwaaien. Dat doet Peter al elke dag als Hector naar school moet dus die ziet het probleem niet. Daarbij hebben we ook een hond die uit moet. Verder hebben we ruzie met het internet van T-Mobile thuis. De internetverbinding valt 3 keer per week volledig weg. Het lijkt alsof het modem vastloopt. Het is zelfs niet meer zichtbaar tussen de netwerken. Hector klagen, de Nest dood plus alle camera’s in ons huis van de toekomst….

Morgen maar weer bellen. Het gekke is dat het hiervoor 2 jaar lang prima gewerkt heeft. Peter gokt dat het door door de Nest Cams komt die uploaden per camera namelijk 60 GB per maand naar Nest en dat maal drie. 180 GB extra dataverkeer per maand vinden ze blijkbaar niet leuk en daarom lijkt het er op dat ze de boel laten vastlopen.

Tot slot de bovenstaande streepjes….. Hector is de afgelopen tijd niet alleen geestelijk gigantisch gegroeid maar ook qua lengte. Hij is de afgelopen maand 2 centimeter gegroeid. Op 5 januari 2018 is Peter een kabouter!

De voorbereidingen voor de afwerkingen van het graf van Marlies gaan voorspoedig. Peter is blij dat Willem af en toe even bijspringt qua maten en getallen. Voordat je het weet is de halve begraafplaats voorzien van mozaïek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *