Ziek, heel veel regen, home alone deel 3 en met de hond op de bank gaan slapen

Hector voelde zich vanmorgen niet lekker en mocht thuis blijven. Of dat dan ligt aan een proefwerk Frans wat hij niet snapt of dat hij echt niet lekker is was niet helemaal duidelijk. Peter zijn Frans stopt bij het bestellen van een stokbrood dus dat schiet ook niet echt op.

Wat we eigenlijk nog missen is bijvoorbeeld een oudere leerling van Hector zijn school die hem zo nu en dan kan helpen met zijn huiswerk. Die zijn er natuurlijk wel maar werken dan al bij een winkel om wat bij te verdienen. Vaak tegen een hongerloontje. Peter wil dat wel verdubbelen en dan heeft Hector 1 of 2 dagen in de week iemand die hem kan helpen met huiswerk, de lesstof snapt en eventueel nog samen met hem kan eten…. puntje voor het nieuwe jaar. Huiswerk begeleiding is niet echt een optie omdat hij vaak laat uit is. Tegen de tijd dat hij er dan is moet bij wijze van spreken de hond al weer uit.

We hebben samen nog gezellig kunnen lunchen en daarna is Hector zijn huiswerk gaan maken. Peter ging met Trûlah de polder in en is daar door en door nat geregend. Trûlah hield het op enig moment voor gezien en is vanuit de polder zelf terug naar huis gerend… Doodeng want daarbij heeft ze ook de busbaan overgestoken. Een hond kan je nooit vertrouwen, het is echt waar….

Peter is via een warme douche met droge kleren weer de regen ingegaan en voor de tweede keer zeiknat geregend op weg naar de trein en naar de redactie. Gelukkig was het daar lekker warm. Terwijl Hector alleen thuis was en Peter op zijn werk hebben we veelvuldig contact gehad via Messenger, telefoon en FaceTime. Dat is toch best wel handig.

Hector heeft vandaag pannenkoeken gegeten en Peter salade in de Tweede Kamer. Hierboven het bewijs 😉

Om 22:00 uur is Hector beneden op de bank bij Trûlah gaan slapen. Alleen naar boven in je eigen bed is nog iets teveel van het goede. Toen Peter om 23:30 uur thuis kwam heeft hij Hector gauw in zijn eigen bed ingestopt en is daarna Trûlah gaan uitlaten.

Een gedachte over “Ziek, heel veel regen, home alone deel 3 en met de hond op de bank gaan slapen

  1. Hoi Peter en Hector
    Helaas kan Wesley Hector niet helpen met zijn huiswerk, want Wes zit op het VMBO TL, dat is wel Mavo niveau, maar heeft hele andere vakken, bijv. geen Frans en hij moet er ook zelf hard aan trekken, want hij heeft de eerste twee jaar een niveau lager gedaan (kader) maar misschien vind Hector het wel leuk dat Wes af en toe komt eten om hem gezelschap te houden?
    Hij is natuurlijk bij ons ook altijd welkom, maar voor Troela denk ik gezelliger dat Hector in de avond juist thuis is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *