Tranen in de nacht en CSI op bezoek

Net toen Peter dacht dat hij Trûlah kon gaan uitlaten en daarna kon gaan slapen op de vroege maandagmorgen bleek dat Hector in tranen onderweg was naar beneden. De oorzaak is iets waar veel mensen in deze tijd van het jaar aan moeten denken. Marlies die daar beneden onder de grond in de kou in een kist ligt. Het is een vreselijk beeld wat inderdaad heel realistisch is en waar we niets aan kunnen doen. Peter heeft Hector uitgelegd dat het onder de grond veel minder koud is dan boven de grond en dat als je dood bent je dat ook niet meer voelt. Toch blijft het beeld spoken dat ze het nu koud heeft en niet alleen bij ons. Je kan eerder stellen dat ze het altijd koud had maar nu niet meer, maar dat gaat er niet in.

In dit soort nachtelijke gesprekken komt ook altijd de oorzaak van haar dood ter sprake en dat het een onomkeerbaar proces was. Peter zal nog eens achter de foto’s van de MRI-scan van haar hoofd aangaan om het nu of later voor Hector nog meer inzichtelijk te kunnen maken. We spraken ook over de kerst en hoe we dat nu moeten doen. Feit is dat we dat heel goed kunnen alleen is het gewoon een heel eng idee dat we dat zonder Marlies gaan doen met haar tafellaken, kerstservies etc, etc. Peter heeft ook rare nachtmerries waarin Marlies hem verketterd omdat Hector veel te laat naar bed gaat, soms slecht eet, toch cola zero drinkt, geen huiswerk begeleiding krijgt, veel teveel ijs van de Lelie krijgt omdat die strippenkaarten voor het eind van jaar op moeten etc, etc…

Het is een ingewikkeld proces waar we niks aan kunnen doen omdat we er allebei de kracht niet voor hebben. Alle energie gaat nu op in overleven, doorgaan en gedachten aan Marlies. Hector sprak er ook over dat hij blij is dat we zo’n mooi kunstwerk gaan maken voor het graf van Marlies. Dat geeft weer nieuwe energie en iets positiefs om naar toe te leven. We spreken inmiddels zelfs over de grave warming party tijdens de plaatsing en onthulling van het mozaïek op het graf.

Toen bij Peter de wekker ging bleek al snel dat Hector zich verslapen had. Niet zo gek na zo’n nachtelijke sessie. Hector had dus een jumpstart op de maandagmorgen. Gauw aankleden, tas inpakken en gaan. Peter heeft de review over de GoPro Fusion afgemaakt, gepoetst en Trûlah uitgelaten. Tijdens het poetsen zag hij een kerstkaart van Esther, Erwin, Linsey en Wesley op de deurmat liggen. In de kaart een lieve tekst die na zo’n ellendige en verdrietige nacht weer energie gaf om door te gaan.
De tip van de dag kwam vandaag van buurvrouw Marijke die ons naar kapper Headline in de buurt stuurde voor de restauratiewerkzaamheden van Peter’s haar. Grappig detail is ook dat Hector dan zegt ga jij eerst maar, dan hoor ik wel of ze goed kunnen knippen. Hij is ook overtuigd… en heeft inmiddels ook een koel kapsel 😉

Verder kregen we vanavond bezoek van twee dames van de recherche die namens de officier van justitie beelden kwamen opvragen van onze Nest bewakingscamera aan de voorkant van het huis. Vorige week was er twee keer een voorval bij ons in de straat en dat zijn ze aan het onderzoeken. Opvallend was vooral dat Trûlah altijd tegen iedereen gaat blaffen in ons huis die ze niet kent maar nu niet. Waarschijnlijk voelde ze dat we onder de indruk waren. Voelt toch een beetje als CSI: Miami euhhh Delft. Peter hoopte nog even dat ze hem zouden arresteren maar dat is weer niet gelukt 🙂

Tot slot hebben we eindelijk San Pellegrino – Chinò (Chinotto) gevonden. Ze verkopen het bij Peccati Di Gola. Omdat het bijna kerst is krijgt Hector een traytje. Ze schenken het in Faam maar je kan het nergens kopen. Nu dus wel maar alleen met kerst en oud & nieuw anders krijgt Peter weer suikerwater nachtmerries….

Een gedachte over “Tranen in de nacht en CSI op bezoek

  1. Pingback: We krijgen een Big Brotherhuis | Hoe Peter en Hector verder leven zonder Marlies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *