Heel veel foto’s, uitspraken Hector, bloemen en meer gin….

Peter heeft vanmorgen de iPhone van Marlies leeg gemaakt. In haar iPhone zaten onder andere 4500 foto’s. Tussen de foto’s die een deel van haar leven zijn van de afgelopen 8 jaar veel van haar leven op de TU en natuurlijk van ons en familie. We gaan alles veilig bewaren en de foto’s zijn overgezet naar een SSD en op de iMac.

Het was vreemd om haar profiel te verwijderen van o.a. WhatsApp. Dat zal gisteren voor sommigen wel even schrikken zijn geweest omdat de bovenstaande boodschap voorbij kwam in alle WhatsApp groepen waar ze nog in zat. Sorry daarvoor… Virtueel blijft Marlies altijd bij ons en zit ze voor altijd ingebakken in onze hoofden. Als je iets wist wat slechts virtueel is dan is het toch vreemd en voelt het naar aan. De conversaties via haar social media en haar berichten hebben we niet gelezen en ongezien gewist. We vinden dat je na je dood ook recht hebt op privacy. Haar FaceBook en Twitter profielen laten we bestaan.

Haar slogan bij haar WhatsApp bio (always happy) gaan we proberen te verwerken in het mozaïek van haar graf. Zeg maar het zondagskind waar ook naar verwezen is op en na haar begrafenis.

In de iPhone van Marlies bleek ook dat ze grappige uitspraken van Hector heeft bijgehouden toen hij 4 was. Hieronder een selectie:

  • Dat moet je in je doppen knopen
  • Moskee man (moslim)
  • Zo, die is naar de Filipijnen!
  • Pas op je kunt in je opslag kijken! (Inkijk)
  • Hij is omgezet, dus met omheining

Veel van haar spullen geven we weg en zo ook haar iPhone. Daar gaan we opa met de kerst weer blij mee maken. We hebben ook nog steeds een logeerkamer vol met kleding, heel veel kleding, schoenen en boeken…. Anyone?

Peter heeft tussen de middag met hulp van Trûlah nog foto’s gemaakt voor een review. Opvallend is dat ze steeds minder gaat blaffen. Buurman Luc kon zowaar zomaar zonder geluidsoverlast van een blaffende hond zijn eigen tuin verlaten.

Vanmiddag ontvingen we nog een mooi boeket bloemen van Barbara en Ineke van het Journaal HQ in Hillywood. Superlief en dat waarderen we zeer!

Peter was vandaag iets eerder klaar en kon Hector nog even zien voordat hij ging slapen. We hebben samen ieder nog 1 bolletje ijs gegeten van de Lelie. Voor Peter maakt dat niet zoveel uit qua calorieën want al zijn broeken zakken af sinds hij alleen nog maar gin-tonic drinkt. Dat doet hij overigens met mate dus het kan ook van het uitlaten van de hond komen 🙂 Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt wel dat gin het metabolisme stimuleert waardoor je meer calorieën verbrand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *