De jaarlijkse zoektocht naar een olieton en (even) oorlog in de hut

Omdat we gisteren weer veel te laat naar bed gingen hebben we uitgeslapen. Hector is daarna met Hugo op zoek gegaan naar een olieton voor oud en nieuw maar dat is nogal ingewikkeld in deze periode van het jaar. Iedereen wil nu zo’n ding. Daarna hebben we even ruzie gemaakt omdat er dingen niet lopen zoals ze zouden moeten lopen. Daarnaast zijn we allebei heel erg moe en sneller aangebrand dan normaal. Na wat vreselijke verwensingen over en weer is Hector met Trûlah gaan afkoelen in de polder en Peter in het centrum. Na zo’n heftige ruzie vallen we elkaar altijd weer in de armen en hebben we gelukkig altijd wederzijds spijt dat dat we de ruzie überhaupt zijn begonnen.

Hector ging voor het eten nog even douchen en Peter dacht grappig te zijn om een knetter vuurwerkding in de douch te gooien om Hector te pranken (grap (v) ; streek (v) ; poets ; grapje ; geintje) maar dat liep een beetje uit de hand. In plaats dat, dat ding na 10 seconden stopte met knetteren ging hij nog een minuut door. Gevolg was dat de hele hut onder de rook stond en dat het rookalarm op zolder afging…. Wel goede manier om je rookmelder te testen… hij doet het nog prima. Daarna hebben we nasi kuning gegeten en zijn we verder gegaan met onze nieuwe verslaving…. Netflix. Vreemd is wel dat Peter heel veel van die “topfilms” op Netflix al met Marlies heeft gezien, nieuw is dat ze nu ondertitels hebben.

Trûlah en Dolfje zijn helemaal klaar met het grijze, koude en regenachtige weer. Ze lagen vanavond samen op het Nieuw-Zeelandse schapenvacht op de bank tegen elkaar aan te slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *