Fikkie steken en uitbrakken

De YouTube generatie kijkt geen Youp dus die moet Peter straks nog even terugkijken. Oud & Nieuw is goed verlopen alleen was er gedoe over de vuurton vanwege de rook. We steken al 4 jaar kerstbomen in de fik maar nu was er ineens een buurvrouw die klaagde over de rook van vorig jaar. Blijkbaar was er toen rook in haar huis gekomen. Waarom we dat dan een jaar later pas horen snappen we niet helemaal.

Om 23:30 uur stuurde Hector via de buurt WhatsApp nog even een berichtje dat we de vuurton gingen aansteken. 25 minuten later toen we net aan het toosten waren op Marlies kregen we de eerste klacht al. Toen was er nog geen kerstboom ingegaan en vrijwel alleen maar schoon hout. Marlies was meteen uit onze gedachten verdwenen en ineens stond het woord “verhuizen” op ons menu. Soms vallen dingen gewoon niet goed samen. Als je om 23:56 uur terwijl je staat te toosten op je overleden moeder/vrouw een bericht krijgt dat je vreugdevuur uit moet dan wordt je best wel chagrijnig.

Een paar minuten over twaalf hebben we alsnog op Marlies gedronken en ons zelf een beter jaar toegewenst. Door het gezeur over de rook was ons feestgevoel toen wel een beetje verdwenen. Gelukkig kwam het later in de nacht wel weer terug.

Toen Peter de eerste kerstboom in de ton had gestopt om 00:10 uur waaide die door de harde wind met ton en al vrij snel om. Dat was ook een goede indicatie om dit jaar maar geen kerstbomen te verbranden. Met kerst was iemand anders in de buurt ook fikkie aan het steken en rook alles in huis daarna nog dagen naar rook maar daar hoor je dan weer helemaal niemand over. Zeg maar het gelijkheidsbeginsel van de rookoverlast.

Qua vuurwerk hebben we het allemaal redelijk beschaafd gehouden en alles is inmiddels ook al weer opgeruimd. Het effect van een Thunder King in een straatput werkte goed op Peter zijn lachspieren.

Hugo bleef al bij ons slapen en later sloot Wesley zich daar ook bij aan. Na het vuurwerk afsteken en de hond uitlaten hebben ze om 05:00 uur nog een Netflix film gekeken maar toen lag Peter al in coma. De heren kwamen iets na tweeën weer uit bed en hebben toen nog meer films gekeken. Peter had toen al (vuurwerk) troep opgeruimd en Trûlah uitgelaten.

We gaan niet verhuizen en wensen iedereen een gezond en vrolijk nieuwjaar. De vuurton gaat voorgoed weg. Dan valt er vast nog genoeg over ons te klagen maar soms moet je gewoon even het leven vieren en de ingrediënten die daar bij horen zijn niet altijd even leuk voor iedereen. Dit is de top 8 aan klachten uit 2017:

  1. ik heb mijn huis niet geïsoleerd en ruik jullie rook
  2. doe die muziek NU zachter
  3. de kinderen maken lawaai in de “hottub” ton
  4. jullie tuinhaard rookt
  5. je hond blaft als jullie weg zijn
  6. je BBQ rookt
  7. jullie kat poept in onze tuin
  8. jullie tuin is een rommeltje
  9. de kinderen op de trampoline maken teveel lawaai
  10. het geluid van lege flessen die omvallen op het natuursteen in de hal

Op zich vrij onschuldig, er wonen hier ook mensen in de buurt die ons haten omdat Peter bij de media werkt en omdat Hector op hockey heeft gezeten…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *