Eindelijk een beetje droog en een nieuwe fiets voor Hector

Het was vandaag gelukkig droog. In de polder staan sommige wandelpaden al meer dan een week volledig blank. Het gras is ook overal meer dan verzadigd. Achter ons huis zak je tot je enkels in de blubber.

Trûlah is geboren op het Scheveningse strand en is wel wat wind gewend maar ze haat regen en kou. Met dit weer ligt ze het liefst thuis te pitten in een stoel.

Dolfje heeft ontdekt dat wij een notificatie op onze Apple Watches krijgen als hij voor de voordeur staat. Na het notificatie piepje dat er iemand voor de deur staat loopt hij meteen naar de voordeur omdat hij weet dat wij dan open doen. Grappig hoe slim katten zijn.

We zijn vanmiddag voor Hector op pad geweest om naar een fiets te kijken. Die hij nu heeft is al weer 5 jaar oud en is best wel aan vervanging toe. Omdat we door de jaren heen ontdekt hebben dat Gazelle fietsen bij ons het langste meegaan hebben we er voor Hector ook een gekocht. In het centrum konden we er een kopen met 15% korting maar dan kon Hector zijn fiets niet inruilen. We zijn toen nog even langs een andere fietsenmaker gefietst en Hector regelt dan zelf even dat hij ook daar die 15% korting krijgt, zijn fiets kan inruilen en ook nog eens voor €95 aan servicebeurten cadeau krijgt. Scheelt met de korting uiteindelijk bijna €250 extra ten opzichte van de andere fietsenmaker in Delft. Qua onderhandelen zit het wel goed met Hector 😉

Oh ja het is de Gazelle HeavyDutyNL geworden, een soort tank met 7 versnellingen. Het duurt 10 weken voordat ze hem kunnen leveren maar dan heeft hij wel een spiksplinternieuwe. Hector zijn nieuwe uniseksfiets heeft geen stang en dat is volgens Veilig Verkeer Nederland ook veiliger in het verkeer. Daarbij is een fiets met stang voor bejaarden. Koninklijke Gazelle verkocht in 2011 nog eenderde herenfietsen, in 2015 was dat aandeel al gedaald tot ongeveer een kwart. De YouTube generatie is ook niet bang om gestigmatiseerd te worden op een fiets zonder stang en Hector is nog niet toe aan een hipsterfiets en heeft meer aan een tank die het altijd doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *