Herdenken en samen eten

De dag begon vandaag vroeg en triest want het was vandaag vooral de dag van de herdenkingsbijeenkomst van Joost in theater Diligentia in Den Haag. De plechtigheid was mooi maar de triestheid dat hij er niet meer is overheerst alles. Het is niet te bevatten.

Hector was alleen thuis en tijdens de bijeenkomst in Den Haag begon Peter zijn iPhone een aantal keer hinderlijk te trillen. Dat was ook net op een moment dat je niet op je telefoon kan kijken. Na de bijeenkomst zag Peter de bovenstaande meldingen op zijn telefoon. Al gauw bleek het om een geroosterde boterham van Hector te gaan die iets te lang in de broodrooster had gezeten.

Toen Peter aan het eind van de middag thuis kwam had Hector hem gemist en dat was natuurlijk ook andersom. Het is goed om elkaar na zo’n dag als dit even te knuffelen. Peter is nog even Trûlah gaan uitlaten in de polder om te resetten en daarna zijn we samen uit eten gegaan.

We hadden nog nooit in De Centrale gegeten dus dat leek ons leuk om eens uit te proberen. De mevrouw van de bediening vertelde ons dat ze naast de kaart ook een lekkere runderragout had en dat het een volledig hoofdgerecht met groeten en salade was dus dat leek ons wel wat. Daarnaast hebben ze ook Bobby’s dus Peter helemaal blij. Toen het hoofdgerecht kwam waren we verbaasd, 1 pastei bakje met ragout, 3 spruitjes en een minuscuul bakje salade. Zeg maar op zijn Hollands “weinig eten op een veel te groot bord.” We besloten na het hoofdgerecht af te rekenen en daarna  in ’t Walletje maar verder te eten.

Daar hebben we verder lekker gegeten, Hector salade met kippendijen en Peter Saté. Simpel maar wel beter dan dat geëxperimenteer met één bij één centimeter biefstuk, 2 doperwten en een slablaadje op je bord. We nemen voorgoed afscheid van De Centrale en herdenken Joost….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *