Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan

Hector had vandaag een gesprek met zijn zorgcoördinator. Uit het gesprek bleek dat het zou kunnen dat hij dit jaar blijft zitten. Het probleem is dat Hector last heeft om bij de les te blijven omdat hij vaak afdwaalt. Hoe dat komt is duidelijk. Peter heeft net een soort van sabbatical achter de rug om weer een beetje te landen op aarde maar Hector is na de dood van Marlies gewoon meteen naar school gegaan. Dat is knap maar het is goed mogelijk dat het daarom bij sommige vakken niet goed gaat. Daarnaast heeft Hector moeite met Nederlands, sommige dingen snapt hij gewoon niet. Hij heeft ooit bijles gehad maar dat heeft weinig geholpen. Engels gaat hem tot nu toe beter af dan Nederlands.

We hebben het (mogelijk) zitten blijven samen besproken en Hector heeft gelukkig ook nog wat opstandigheid van zijn vader in zijn genen. Hij bedacht al vrij snel zelf dat het dan weinig zin heeft om nog energie in school te stoppen. Peter heeft dat afgeraden omdat het nog niet duidelijk is wat er gaat gebeuren en je moet altijd positief blijven. Feit is wel dat alles cold turkey op zijn dak is gevallen en zo ook een nieuw schooljaar terwijl hij eigenlijk nog in shock was. Belangrijk is wel dat Hector blij is om naar school te gaan en dat het daar leuk is. Toch voelt het op zo’n eerste schooldag in het nieuwe jaar alsof je een bericht leest van een bedrijf wat zijn personeel op de eerste dag van het nieuwe jaar op straat zet. Zo kan het dat Peter zit te huilen terwijl hij dit bericht schrijft en Hector fluitend onder de douche staat…. Na het douchen hebben we samen nog even gehuild omdat we het altijd delen als we moeten huilen.

Peter was vandaag nog vrij vanwege het reces en heeft overdag van 10:00 uur tot 17:00 uur de hut gepoetst. Dat had hij tijdens de kerstdagen een beetje laten versloffen en dus moest er flink schoongemaakt worden vandaag. Tijdens dat poetsen en even de hond uitlaten verbrand je blijkbaar 510 calorieën en leg je zo’n 7,23 kilometer af. Nu om 23:00 uur staat de teller inmiddels op 667 calorieën en 12 kilometer na nog een rondje met de hond in de polder. Poetsen en wandelen met Trûlah is het nieuwe sporten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *