Een 1,1 voor je knieblessure waar je niets aan kan doen

Hector moest vandaag na zijn schooldag nog langs bij de orthodontist en het gaat goed met zijn tanden. Op school was het goed na het onheilspellende nieuws van gisteren. Toen Hector vanmiddag thuis kwam is hij meteen huiswerk gaan maken en proefwerken voor volgende week gaan leren. De onderstaande foto is niet in scene gezet maar echt 😉

Ondertussen kwamen er ook weer cijfers binnen van gymnastiek of lo zoals ze dat tegenwoordig noemen. Hector mag niet meedoen met lo vanwege een blessure aan zijn knieën. Omdat hij niet meedoet krijgt hij wel cijfers voor lo, vandaag kreeg hij over de afgelopen periode 3x een 1,1.

Dat hebben we natuurlijk besproken en deze cijfers tellen ook mee met zijn totaalscore op school. Hierdoor gaat zijn gemiddelde dus ook weer naar beneden. Als je afwezig bent krijg je ook een 1,1 dus Peter vraagt zich af wat het nut is om überhaupt naar lo te gaan? Nu helpt Hector nog regelmatig mee met de les maar als de beloning een 1,1 is dan kan je lichamelijke opvoeding beter geestelijke vernedering noemen. Peter heeft vandaag meerdere scenario’s bedacht om Hector zijn schoolleven wat aangenamer te maken dit jaar. Dat loopt van een gesprek met de leerplichtambtenaar tot een bijgesteld leerplan voor de rest van het jaar. Waarom gezellig meedoen met de rest als je de leerstof volgend jaar weer krijgt? Het is slechts een van de vele hersenspinsels waar Peter vandaag aan moest denken. Het zou goed zijn als Hector de tijd krijgt om zijn leven weer op de rails te zetten en de dingen op te pakken waar hij nu niet goed in is. Hector is het afgelopen half jaar al genoeg gestraft en moet nu vooral de zin en het plezier van de rest van zijn leven oppakken. Om dat te kunnen moet hij zich dus vooral geen zorgen maken over wel of niet blijven zitten. Hector zit nog steeds redelijk goed in zijn vel en gaat met een fijn gevoel naar school maar veel meer dan dit kan er niet meer bij.

De beesten zijn nog steeds klaar met de winter en liggen samen op de bank. Dolfje is de baas in huis en ligt met zijn pootjes over de voorpoten van Trûlah.

Om 19:30 uur hebben we samen Indiaas gegeten van Little Nepal en dat was weer heerlijk. Peter heeft chicken karahi gegeten en Hector zijn vaste recept, chicken tikka. Daarna heeft Hector nog wat vlogs gekeken. Je hoort dan af en toe van dit soort zinnen: “pap Joost gaat weg bij jullie, dat zegt Vincent.” Morgen heeft Hector een korte dag en dan gaan we in de middag samen lunchen en lol hebben……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *