Het was weer een mooi weekend

Zaterdag mocht Hector uitslapen en heeft Peter Trûlah uitgelaten in de polder en ontbijt gehaald. Bij het tafel dekken pakt Peter nog regelmatig voor 3 personen bestek. Het blijft verwarrend op sommige momenten.
Als je dan uiteindelijk begint met eten ligt het brood nog in de keuken omdat je gedachten bij Marlies zijn. Het is zelfs tijdens een ontbijt soms nog best lastig om normaal te functioneren.
Onze nieuwe ultrahippe Nike’s zijn ook binnen. Hector is er superblij mee en Peter ook. Hector is de eerste in Delft die deze schoenen heeft en dat schijnt belangrijk te zijn als je deze gymschoenen draagt 🙂

Toen Peter ze voor het eerst aantrok voelde het even alsof hij op nieuwe schaatsen stond. Dat gevoel verdween snel door plaats te maken voor een draaaag van Bommel, van Lier en Clarks gevoel. Ze zitten echt heerlijk. Kijken of Peter ze naar zijn werk durft aan te trekken na 35 jaar op brogues gelopen te hebben….

In de middag zou Nitant langskomen met Vincent maar die kwam geheel volgens Indiase traditie wat later waardoor onze dagplanning ook wat opschoof. Trûlah kon nog wat bijslapen. Nitant was onlangs in de States geweest en had een leuk t-shirt voor Hector meegenomen en chocolaatjes voor bij de koffie. Nitant liet nog een fragment zien waarop de stem van Marlies te horen was en toen ging Trûlah grommen tegen Vincent die ook gezellig met Nitant was meegekomen.

Na het bezoek is Peter met Trûlah een groot rondje gaan wandelen in het bos met AirPods en dampende beats uit Ibiza. Dat werkt goed voor rouwverwerking. Toen Peter thuis kwam was Hector bijna klaar met zijn huiswerk en heeft hij nog even eten gehaald bij de lokale Chinees. Na 3 kwartier wachten was het eten klaar… grrrrrr.

Na het eten zijn we nog even gaan racen met de Go-Ped en dat was leuk. Hector had er feestverlichting op gemaakt en dat zag er supercool uit. Een deel van zijn schoenen sorry Nike’s lichten op in het donker en dat is heel apart. Peter was na een rondje rijden op de Go-Ped bevroren en toen zijn we maar gaan Netflixen. Goede film en ja weer laat naar bed…

Zondag was Peter weer redelijk vroeg op en kwam tijdens het uitlaten van Trûlah Astrid en de kids nog tegen die vanuit de auto riep of ik wel een poepzakje bij me had… Erg fijn als je met je brakke hoofd met B.A. Baracus kapsel net uit coma komt 🙂 Daarna gauw lunch gehaald en toen Peter thuis kwam was Hector al wakker. Tijdens het ontbijt (lunch) kreeg Peter nog het verwijt van Hector dat hij in zijn telefoon zat te staren maar dat was om te kijken of er nog gewerkt moest worden vandaag. Er kwam Haags nieuws na 18:00 uur maar het was nog onduidelijk in welke vorm dat bekend gemaakt zou worden.

Ondertussen begon Trûlah ongeduldig te worden en dwong af dat we naar buiten moesten gaan vanwege het mooie weer.

Dat hebben we langdurig gedaan en tijdens het wandelen bleek ook dat Peter vandaag niet naar Den Haag moest omdat het nieuws in Hilversum verwerkt zou worden. Dat was op zo’n mooie dag als dit wel een extra cadeautje.

We hebben nog lekker gevlogen met onze drones en dat was al weer best een tijdje geleden. Het weer was ook perfect omdat het windstil was.

Voor Hector zijn Instagram hebben we nog wat leuke foto’s gemaakt en het blijft elke keer weer verbazingwekkend wat voor shots je met zo’n drone kan maken. We gaan ze ooit wel een keer delen in de vorm van een filmpje.

Toen we naar huis gingen was de zon al bijna onder en begon het ook meteen ijskoud te worden in de polder. Peter heeft op de terugweg nog met zijn vader gebeld maar na 15 minuten kon hij zijn iPhone vanwege de kou niet meer vasthouden en moest hij ophangen. Trûlah heeft nog met leuke hondjes gespeeld en was ook helemaal blij. Graag meer van dit soort zondagen.

Hector heeft na het wandelen zijn rookmachine nog even in de tuin getest en die werkt nog. Zo’n ding werkt op vloeistof en als je die niet regelmatig aanzet dan koekt het vast. Het is rook op waterbasis dus onschadelijk als je het inademt en daarna uitblaast.

Buurvrouw Marijke kwam nog even checken of alles wel goed was. Dat is fijn om te horen als de hele tuin onder de rook staat. Het kan namelijk ook dat Peter wel aan het werk is op zo’n moment en dat Hector even een tosti aan het bakken is 😉

Na het maken van nog meer huiswerk hebben we samen Chinese leftover van gisteren gegeten en dat was best lekker. Hector is ook redelijk bijtijds gaan slapen en dat is goed want om 07:00 uur begint het schoolleven weer. Tugba stuurde net nog een aantal ontwerpen voor het mozaïek voor het graf van Marlies en dat gaat heel mooi worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *