We kwamen weer tijd tekort in het weekend….

Zaterdag hebben we lekker uitgeslapen. Peter heeft met Trûlah in de ochtend nog een groot rondje in de polder gelopen. Het weer was somber maar Trûlah had het voorjaar al in haar hoofd.

Ze trok haar zoveelste sprintje langs de sloot met een reiger die haar vermoedelijk al herkent. Daarna is Peter ontbijt gaan halen voor Hector en hebben we samen ontbeten. We zijn nog even het centrum in geweest om boodschappen te doen. Nasi Kuning halen en sokken kopen, geen ingewikkelde dingen. Peter wilde nog een hoesje kopen voor zijn iPhone x maar die zijn in Delft niet te koop. Tenminste niet diegene die hij zoekt. Uiteindelijk heeft hij nog een nieuwe BookBook case via Marktplaats in Delft op de kop getikt voor €15. Via CoolBlue hebben we ook nog maar een OtterBox Defender case besteld voor ons woeste leven.

Toen we thuis kwamen regende het al weer en toen Peter de schuur in ging viel voor de 30.000ste keer troep omver die Hector in de herfst al zou opruimen. Dat leverde nog even een venijnige woordenwisseling op. Peter is daarna weer met Trûlah de polder in geweest om af te koelen en even te resetten. Hector heeft ondertussen geleerd en vlogs gekeken.

Toen Peter thuis kwam was de vete al weer verdwenen en zijn we Nasi Kuning gaan eten. Dat was net zoals gisteren erg lekker. Hector is meer fan van de toko uit Delft omdat die het eten net iets minder pittig maakt.

Zondagmorgen was Trûlah onze wekker want er zat een kat in de tuin en dan gaat ze helemaal los. Grappig is dat de kat in kwestie al gewend is aan het geblaf van Trûlah en gewoon blijft zitten. Ze weet vermoedelijk ook dat Trûlah toch niet door het kattenluikje van Dolf naar buiten kan en dat hooguit haar kop (grommend en blaffend) naar buiten komt. Peter heeft snel wat kleren aangetrokken en is Trûlah gaan uitlaten. Onderweg kwamen we nog iemand uit de straat tegen met een boerboel pup van 1 jaar (past Trûlah 2x in) en daar zijn we zo’n 2 uur mee op pad geweest in het bos en de polder. Ze hebben samen lekker gekeet. Trûlah heeft zich verder gedragen en onderweg maar één keer gegromd tegen een bejaarde. Dat deed Peter nog even denken aan Marlies. In het ziekenhuis moest hij deze zomer na de tweede vermeende TIA op de SEH een allergie formulier voor Marlies invullen. Ze zei dat Peter bij allergieën bejaarden moest invullen… Wel weer erg grappig dat Trûlah dat ook heeft 🙂

Toen Peter thuis kwam was Hector al wakker en aan het chillen. Peter is daarna nog even naar de Appie geweest om lunch te halen en avondeten voor morgen want dan is Hector s’avonds weer alleen thuis.

We hebben de camera aan de voorkant van ons huis verwijderd. In één maand heeft die zoveel gedoe opgenomen die later in een rechtszaak zoveel potentieel leed kan veroorzaken dat Peter er helemaal klaar mee is. We hebben er nog één in huis voor als we weg zijn en één in de achtertuin en dat is echt voldoende.

Voor wie het heeft gemist, onlangs kregen we bezoek van twee dames van de recherche die namens de officier van justitie beelden kwamen opvragen van onze Nest bewakingscamera aan de voorkant van het huis.

Vorige week is er bij ons in de buurt ook een auto in brand gestoken en vlak daarna probeerde die pyromaan of een collega pyromaan bij ons in de straat de boel in de fik te steken. Je raad het al nog net zichtbaar linksboven in het kader van onze Nest Bewakingscamera. Op de achtergrond hoor je het geluid van de sirenes nog van de brandweer die op weg is om de auto te blussen die daarvoor in de fik was gestoken.

De persoon is onherkenbaar maar als hij dat wel zou zijn dan wil justitie dat soort beelden hebben en Peter wil geen hofleverancier worden van dit soort onzin. Gevaar is ook dat als dit soort beelden getoond worden tijdens een toekomstige rechtszaak de dader ook meteen weet waarom hij is opgepakt. Aangezien Hector vaak alleen thuis is lijkt het Peter op de lange termijn toch veiliger om aan de voorkant van het huis helemaal geen camera te hebben.

Toen we uiteindelijk hadden gelucht, gedoucht en huiswerk hadden gemaakt was het al weer donker buiten. We hadden nog allemaal plannen om leuke foto’s te maken maar het hoogst haalbare was dit. Grappig is ook dat de flitser van de iPhone x niet werkt als het koud is. Typisch voorbeeld van het Apple van nu, dat had Steve Jobs nooit goed gevonden.

Hector heeft nog wel lekker kunnen racen met de Go-Ped in de polder. Ons avondeten was Faam van de Appie in de vorm van pizza’s uit een kartonnen doosje maar dan wel met verse ingrediënten. Dus niet zo’n ding uit de vriezer. Best lekker maar we hebben geen houtgestookte oven dus er mist dan toch wel wat qua rooksmaak 🙂

Vandaag hebben we ook nog met Tugba en Willem contact gehad over het mozaïek voor het graf van Marlies. Het ontwerp is erg mooi aan het worden maar nog niet af. Tot slot voor wie het telefoonnummer van Marlies nog in het telefoonboek van zijn smartphone, computer of iPad heeft…. Verander de naam van Marlies in de naam van Hector en je hebt zijn nieuwe (mobiele) nummer.

2 gedachten over “We kwamen weer tijd tekort in het weekend….

  1. Ik begrijp goed dat je die camera weghaalt Peter. Al vond ik het wel fijn dat onze auto bewaakt werd?. En wat een geweldige foto van Hector !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *