Hector op school geplaagd en geestelijk volledig onderuit gehaald met het k-woord

Hector zijn schooldag begon vandaag met iemand uit zijn klas die zijn nieuwe telefoon uit zijn hand sloeg. Daarna was er een woordenwisseling en wat geduw waarbij het k-woord viel. K*nkermongool om precies te zijn. In Hector zijn eigen woorden:

Het ging als volgt, ik kwam op school ik stond voor de klas deur en keek tot hoelaat de les was en toen sloeg hij hem uit mijn handen en mijn reactie was alsvolgt: ik zei keihard HE JOH DOE NORMAAL! En toen ging ik gewoon weer staan en deed ik niets en toen moest ik door de deur heen om het lokaal in te gaan en toen ging hij gelijk door de deur met mij en ik gaf hem een schouder duwtje en en zei niet meer doen oké en toen sloeg hij mij in mijn gezicht en schopte mij en zei het meest vreselijke wat je tegen mij kan zeggen namelijk: kanker mongool. Dus ik heb net gehuild in de klas en nu ben ik super verdrietig en kan ik niks doen vanwege mijn verdriet en niks helpt, en het liefst kom ik nu naar huis om keihard met jou en Troela en Dolf uit te huilen.

Het k-woord werkt bij Hector als een rode lap op een stier en daarbij zijn het ook nog eens twee woorden die je niet kan gebruiken als scheldwoorden. Via de app besloten we dat het beter zou zijn als Hector naar huis zou komen. Huilend in een schoolbankje zitten schiet ook niet op en het verdriet neemt zo niet af maar neemt dan alleen maar toe. Peter was de hut aan het poetsen en gelukkig thuis om Hector op te vangen. We hebben e.e.a. goed doorgesproken en dat jongetje noemt Hector blijkbaar ook wel eens dikke of bolle. Peter besloot daarop om maar eens een app via FaceBook Messenger aan zijn vader en moeder te sturen.

Het is natuurlijk een kwestie van opvoeden maar in sommige bevolkingsgroepen en milieus is het blijkbaar ingeburgerd om het k-woord als scheldwoord te gebruiken. Bij ons niet en daarnaast komt Hector helemaal niet uit Mongolië…. Daarbij hoort Hector het k-woord natuurlijk wel vaker voorbij komen maar het gaat er in dit geval om dat iemand het recht in zijn gezicht zegt terwijl diegene heel goed weet dat zijn moeder aan k*nker is overleden.

Hector was vandaag de hele dag van slag en dat is zelfs voor Hector uniek. Hij heeft daardoor 3 toetsen voor morgen ook niet meer kunnen leren. Dan kan je als vader twee dingen doen, je kind morgen naar school laten gaan en daarmee nog een keer onderuit laten gaan of kiezen om hem nog een dag thuis te laten blijven. We kiezen voor het laatste. Woensdag is er vast weer een nieuwe schooldag met nieuwe kansen…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *