Hector doet het weer

We kregen gisteren en vandaag veel appjes en berichten over het verdriet van Hector. Dat is lief en dat helpt echt. We hebben er samen veel over gesproken en ook dat helpt. Hector is vandaag nog een dag thuis gebleven om zichzelf te herpakken en dat heeft geholpen. Morgen gaat hij weer naar school en hij heeft er zin in. Peter moest werken in de Tweede Kamer en op dit soort momenten is dat best ingewikkeld omdat je als vader natuurlijk het liefst bij je zoon blijft als hij net op zijn ziel is getrapt door een scheldwoord.

In de middag is Hector met Trûlah gaan uitwaaien in de polder en heeft hij met zijn BeastGrip de bovenstaande foto’s gemaakt. Knap met dit weer met weinig licht. Ondertussen was Peter aan het bellen met de moeder van de jongen die gisteren Hector had uitgescholden met het k-woord. Feit is dat dat soort gesprekken altijd ingewikkeld zijn omdat ouders natuurlijk ook niet zoveel met dat soort dingen kunnen maar er wel verantwoordelijk voor zijn. Ze had er in ieder geval uitvoerig met haar zoon over gepraat en gaat er vanuit dat hij het niet nog een keer zal doen.

Peter zat in de Tweede Kamer en daar gebeuren ook rare dingen. Zo stemt bijvoorbeeld een niet nader te noemen partij bij een stemming voor het volledig schadeloos stellen van de Groningers en bij de volgende stemming weer tegen het verminderen van de gasboringen.

Tussen de debatten door hebben we via FaceTime nog wat kunnen bijpraten en het was op afstand fijn om te zien dat Hector weer kan lachen. Na het werk moest Peter vrijwel meteen weer door naar een ouderavond van Hector zijn school en het was goed om even bij te praten met zijn mentor. Een aantal knelpunten knellen niet meer en we hebben een goed gesprek gehad. Zo goed zelfs dat we allebei de tijd even waren vergeten. Peter had al van Hector gehoord dat hij een super aardige mentor heeft plus hulp mentoren en dat is echt zo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *