Het ontwerp voor het mozaïek voor het graf van Marlies is klaar :-)

Het was vandaag een belangrijke dag omdat we het mozaïek ontwerp van Tugba aan Nan konden laten zien. We hebben in de CoffeeCompany het ontwerp nog aangepast en dit is het uiteindelijk geworden. We vinden het zelf prachtig en vermoeden dat Marlies het ook heel mooi zou vinden. Het is in ieder geval niet een grijs stuk natuursteen met een naam maar we gaan er een mooi kunstwerk van maken.

Het bovenste vlak verwijst naar het logo wat Tugba heeft ontworpen voor de rouwkaart van Marlies en het logo wat op haar kist was aangebracht. In het midden het hart wat Hector heeft ontworpen met een poot van Trûlah en Dolf. De kleuren van het hart komen weer terug in de bloemen en het is ook een verwijzing naar de regenboogvlag en vooral de manier waarop Marlies alle (inter)nationale nationaliteiten met passie en liefde aan elkaar wist te verbinden.

In het onderste vlak komen in het mozaïek kleine melkglas achtige tegeltjes uit Miami waar bezoekers van het graf een boodschap voor Marlies kunnen achterlaten. Deze boodschappen verdwijnen weer door de regen zodat er steeds weer nieuwe berichten achtergelaten kunnen worden. De origami vogel is het logo van het Central International Office van de TU. De blauwe tulpen in het mozaïek verwijzen daar ook naar. Zeg maar het TU-gedeelte van het graf van Marlies omdat ze daar een groot deel van haar leven heeft doorgebracht.

Deze week zetten we de laatste puntjes op de i en daarna starten we een crowdsourcing actie om binnenkort op een zondag met Marlies haar ex collega’s van de TU, vrienden, kennissen en familie het mozaïek te maken in het atelier van Nan. De plaatsen zijn beperkt dus stuur ons een berichtje als je er graag bij wil zijn.

Tot slot meteen een antwoord op de meest gestelde vraag over het mozaïek. Het wit in het ontwerp is een enorm vlak. Dat ziet er op papier zo uit maar Nan liet ons de bovenstaande afbeelding zien van een ander mozaïek kunstwerk wat ze al eerder heeft gemaakt. Dan is wit, ineens geen wit meer. We denken er ook over om zwart voegmiddel te gebruiken. Dat geeft een prachtig effect.

We zoeken nog hulp om een super gladde ondergrond van beton te maken voor het mozaïek. De afmetingen zijn 180 x 80 cm. Te storten op de begraafplaats van Marlies op een ondergrond van 4 betonnen balken zodat het net nog iets van de grond afkomt.

We zijn vanmiddag ook nog even langs geweest bij Marlies en hebben een nieuw fotolijstje neergezet. We vrezen ook dat de grafsteen van acrylaat die we bij Laserbeest hebben laten maken gaat vloeken bij het mozaïek. Als dat zo is gaan we hem waarschijnlijk thuis in de tuin neerzetten…..

Tot slot zijn we blij dat we bijna alle elementen van de begrafenis van Marlies hebben kunnen verwerken in het mozaïek. De roze lathyrus kleur komt niet terug in het ontwerp omdat we niet een matchende kleur roze kunnen vinden voor het glasmozaïek wat daar voor nodig is. Het is ook mooi dat de boodschappen op de kist weer terugkomen in het ontwerp van het TU gedeelte.

Update: het mozaïek is af, meer daarover kan je hier lezen.

7 gedachten over “Het ontwerp voor het mozaïek voor het graf van Marlies is klaar :-)

  1. Prachtig mannen!!! Zit echte liefde in. Jullie gaan goed samen, bijzonder en ook fijn voor Marlies die het vast vanaf een wolk in de gaten aan het houden is!

  2. W8 maar binnenkort kunnen jullie helpen met steentjes knippen 😉 Onze crowdsourcing actie start deze week om op een zondag met Marlies haar ex collega’s van de TU het mozaïek te maken in het atelier van Nan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *