Op zoek naar een studente die Hector kan helpen met school….

Vannacht toen Peter Trûlah ging uitlaten kwamen we in een gigantische hagelstortbui terecht die aanvoelde als een Plexr behandeling. Onze Nest Cam in de achtertuin registreerde hem ook.

Alles was meteen wit en het was ook meteen spekglad buiten. Peter is op de vroege morgen nog op zoek gegaan naar bijles voor Hector en kwam de website Hulpstudent.nl tegen die mogelijk nog veel meer te bieden heeft voor Hector als Peter niet thuis is.

Ze bieden voor €13,50 per uur inclusief BTW hulp van studenten aan die hulp kunnen bieden in de huishouding maar ook in te zetten zijn voor bijles en dat is precies wat we zoeken. We kennen studenten genoeg maar dat zijn allemaal buitenlandse TU studenten, die vinden we heel lief maar we willen graag nog een Nederlandse student die Hector in eerste instantie kan helpen met leren en wellicht wat gezelschap kan houden als Peter moet werken. Hector heeft vanmiddag via de telefoon zelf het intake gesprek gedaan en we zijn benieuwd.

Hector had vanmorgen vroeg (nog steeds) hoofdpijn maar hij is wel naar school gegaan. Peter heeft zich weer op de papierwinkel gestort en o.a. de bankrekeningen van Marlies opgeheven. Dat was wel een raar moment. Daarna moest er eten gehaald worden voor Hector (goede schijf van 5?) en met Trûlah gewandeld worden.

Tussen de middag heeft Peter nog een uitgebreide belsessie gehad met tante Marit op Curaçao en dat was weer zeer verhelderend. Alles kwam aan bod… bijles, hulp in huis, au pairs, vakantie, relaties, Marlies, Marlies, Marlies, haar leven, ons leven, beestjes etc, etc. Verhelderende en open gesprekken die goed zijn om sommige dingen beter te kunnen begrijpen.

Toen Hector uit school kwam hebben we snel bijgepraat over de gesprekken die Peter had gehad met tante Marit en over de bijles. Het was vandaag goed gegaan op school maar Hector was wel erg moe en had nog steeds hoofdpijn. Na een uurtje chillen op de bank met Trûlah is hij huiswerk gaan maken en heeft hij een SO biologie zitten leren.

Peter was vandaag tot laat in Den Haag en maakte daar vanmiddag op de heenweg nog deze foto. Groningse boeren waren naar Den Haag gekomen om te demonstreren over de gaswinning. Voor de rest ging het vandaag best goed… nou ja bijna.. Trûlah heeft in de polder nog een man op een ligfiets met een fietsvlaggetje achtervolgd. Geen idee waarom ze dat dan doet en luisteren is op zo’n moment geen optie meer…..

2 gedachten over “Op zoek naar een studente die Hector kan helpen met school….

 1. Hi peter
  Ik herken het achtervolgd worden door een hond op de ligfiets.
  Toen ik nog ligfietstte werd ik regelmatig achtervolgd door een hond.
  Ik ging dan altijd heel hard fietsen. En had de eigenaar van de hond een uitdaging om zijn hond weer terug te krijgen ?
  Paarden reageren trouwens ook heel heftig op een ligfiets.
  dus er is niets mis met Troela!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *