Rapport, schoolwerk levensboom en een feestje

Hector heeft vandaag zijn rapport gekregen en het totaal is met 6 punten omhoog gegaan dus dat is positief. Er is een stijgende lijn zichtbaar en dat is fijn. Het doel van Hector is om de komende periode flink door te pakken en goede cijfers te halen.

Vandaag heeft Hector ook zijn Remedial Teaching gesprek gehad op school en er is een indicatie gemaakt waar de knelpunten liggen. Wat meteen aan de orde komt naar aanleiding van zo’n gesprek is dat Hector het afgelopen jaar snel volwassen is geworden. Dat is waar en hij moet noodgedwongen zo’n 8 dagen per maand s’avonds alleen functioneren in de mancave. Wat dat voor gevolgen dat heeft zie je terug in de bovenstaande tekening. Het huiswerk komt iets in de knel, er is weinig tijd en het slapen (te laat naar bed gaan) is een probleem. Frans, Nederlands en Engels moet beter en daar gaan we de komende tijd hard aan werken. Grappig is dan weer wel dat als Hector met mensen praat ze regelmatig denken dat hij 16 is. Met zijn vocabulaire is niks mis.

Zo ook vanavond op de verjaardag van Tugba. Dan pakt hij meteen feilloos Engelse gesprekken op en kan prima volgen waar het over gaat. Toen we thuis kwamen hebben we samen Trûlah uitgelaten en nog een klappertje afgestoken op haar verjaardag 🙂 Het was ook goed om een deel van het IP-team (Sophie en Marco) weer te zien, de ex-collega’s van Marlies. Vorig jaar was Marlies nog op de verjaardag van Tugba en nu staan wij daar… dat was raar en onwerkelijk. Morgen nog meer feesten zonder Marlies….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *