Taart in Amersfoort, drank in Rotterdam en op zondag weer leren

De dag begon zaterdag vroeg met het uitlaten van Trûlah want ze moest mee met Eef om een dag en een nachtje te logeren op de Roedel boerderij 🙂 Voor haar is dat echt een weekendje weg en dat is fijn 🙂

Wij gingen CO2 neutraal naar Amersfoort voor De verjaardag van Marieke. Je krijgt op de heenweg al gauw een “business as usual” gevoel terwijl dat natuurlijk helemaal niet meer zo is. Van sommige mensen die ook op de verjaardag aanwezig waren hebben we na de dood van Marlies nooit meer iets gehoord en dat is best raar. We vonden het dan ook best eng om die weer te zien maar blijkbaar hebben ze daar zelf geen last van. Hector ervaart dat ook zo en worstelt daar best mee. Net als Hector hebben zijn neefje en nichtje ook hun moeder verloren maar daar hebben ze het nooit over. Bij kinderen werkt dat dus blijkbaar weer heel anders. Het was goed om de kids en Willem-Jan weer te zien en de Diva’s uit 020 waren er ook. Die gaan we binnenkort naar Delft lokken met Nasi Kuning.

We moesten CO2 neutraal met onze Bromptons ook weer aan het eind van de middag de trein halen om op tijd te komen voor onze volgende date. Grappig is wel dat je tijdens zo’n fietstocht van A naar B ook nog eens cultureel erfgoed tegenkomt wat je anders echt nooit te zien zou krijgen.

De auto missen we niet. Vorig jaar twee keer, om een kerstboom naar huis te rijden en om een vuurton te halen. Voor de rest gaat het CO2-neutrale leven prima. We halen geen karrenvrachten eten in huis en kopen alleen wat we opeten en dat scheelt ook.

Peter is het boek The Subtile Art of Not Giving a Fuck van Mark Manson aan het lezen en dat is heel verhelderend. Peter denkt altijd dat je jezelf blijer kan maken door steeds wat aan jezelf te verbeteren maar dat is volgens Manson onzin. Je moet vooral energie stoppen in mensen die je dierbaar zijn maar als ze je geen energie teruggeven dan moet je ze vergeten. Dat kan soms lastig zijn maar daar moet je overheen stappen.

Mensen streven er ook naar om altijd maar gelukkig te zijn en dat ze door andere mensen leuk gevonden worden. Dat is volgens Manson ook fout. De weg om geluk te bereiken heeft veel valkuilen en hobbels en het zijn juist die obstakels die je leven positief prikkelen. Als je geluk hebt bereikt hebt dan ben je eigenlijk al te ver omdat de drang om dat te bereiken eigenlijk belangrijker is. Niet dat we nu alles gaan overnemen maar alleen al de titel van het boek werkt al heel verhelderend. Grappig is ook dat we de adviezen uit het boek dan samen doorspreken en eruit filteren wat in ons straatje past…

s’avonds hadden we een etentje plus feestje bij Marco en Tugba in Rotterdam. Studenten waar Marlies mee gewerkt heeft en inmiddels ook voor ons vrienden voor het leven.

Marco woont in een huis met allemaal internationale huisgenoten en dat was erg leuk. Het eten was in één woord AWESOME. Nitant en Vincent waren er ook en het was gezellig en ultrahip 😉 Tugba heeft ons nog naar huis gebracht en dat was lief.

Zondag hebben we uitgeslapen en daarna Trûlah opgehaald bij de Roedel boerderij. Dat ze het leuk heeft gehad hoeven we eigenlijk niet eens meer te vragen…. we zijn eerder bang dat ze daar wil blijven. Het was waterkoud op de terugweg en het waaide best hard.

Buurvrouw Ilona belde nog aan en ze had een briljant idee. Ze had op ons blog gelezen dat Hector wel wat extra care kan gebruiken met zijn Frans. Job (haar zoon) zit op een andere school maar ze zitten in hetzelfde lesjaar qua niveau. Het idee is dat als ze samen studeren ze elkaar kunnen aanvullen en helpen. Na het leren mag Hector blinden vinken blijven eten en buurman Luc noemde het al maandag, blinde vinkendag 🙂 Superlief en ook erg fijn voor Hector.

De rest van de zondag hebben we ingevuld met huiswerk maken, hond uitlaten, was opruimen etc, etc. s’avonds hebben we frikandellen (omdat het kan) gegeten met salade en als dessert rijk gevulde fruitsalade met yoghurt. Daarna is Hector redelijk vroeg naar bed gegaan. Nog steeds niet om 21:00 uur maar we gaan weer de goede kant op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *