Maandag, uitslapen, rommel opruimen, samen thuis en een vliegende hond

Na het verdriet van gisteren was Hector vanmorgen niet meer zijn bed uit te krijgen. Peter kan hem dan wel op militaristische wijze toch uit zijn bed kieperen maar het verdriet was gisteren en vannacht zo heftig dat het hem beter leek om Hector maar lekker te laten liggen.

Peter was vandaag vrij en moest de papierwinkel weer op orde zien te krijgen plus de benedenverdieping poetsen en ontharen. Het is bijzonder hoe we elke week weer een halve Dyson vol krijgen met alleen honden en kattenharen. We hebben ook besloten om voor de veel te dure variant te gaan qua beton als fundament voor het mozaïek voor het graf van Marlies. We laten het maken door een Delftse steenhouwer die al bekend is op de begraafplaats. Als de hele handel dan onverhoopt ooit nog eens verzakt dan is dat wat handiger op te lossen zonder dat we op zoek moeten naar een beunhaas om ons te helpen. Daarbij mogen we het mozaïek als het klaar is ook aanbrengen in de steenhouwerij   en daarna gaat het als één geheel in een keer naar de begraafplaats.

Hector was om 13:00 uur wakker en dan snap je ook goed wat de impact van verdriet is. Peter was blij dat hij vandaag thuis was. Het gekke is dat het verdriet in de avond altijd erger is dan overdag. We hebben samen geluncht en Trûlah wilde ook graag met ons op de foto 🙂

Vandaag kregen we ook het jaaroverzicht binnen van ons energieverbruik. Het is goed te zien dat we geen föhn en keukenapparaten meer in huis gebruiken…. grapje 😉 Het stroomverbruik is het eerste half jaar zonder Marlies wel echt afgenomen. Bizar om dat zo terug te zien in een overzicht….

In de middag heeft Peter Trûlah nog even laten vliegen in de polder. Hector bleef thuis om huiswerk te maken en een toets te leren. Ondertussen kwam er via Magister nog een goed (met de hakken over de sloot) cijfer binnen voor biologie dus dat was toch weer een positief begin van de schoolweek.

Aan het eind van de middag hadden we een afspraak voor een intake gesprek met Pauline Stadhouders. Ze is orthopedagoog en verliesbegeleider en organiseert samen met Anne Remijn praatgroepen voor jongeren die een eerstelijns dierbare hebben verloren. Anne en Pauline zijn gespecialiseerd in rouw bij kinderen en jongeren en het is fijn dat zoiets überhaupt bestaat. We hebben met Pauline koffie gedronken in de CoffeeCompany omdat, dat rustiger is dan thuis. Trûlah eist nu eenmaal altijd alle aandacht op en die moest nu vooral naar Hector gaan. Het was een prettig gesprek en Hector gaat zeker deelnemen aan de praatgroep als er voldoende deelnemers zijn.

Na het gesprek zijn we samen nog een hapje gaan eten bij de Eazie, wok maaltijden die je zelf kan samenstellen met weinig calorieën. Dat was lekker maar Hector vertelde wel dat hij ook wel een keer gewoon een pizza van Domino’s zou willen eten… Wat dat betreft heeft hij geluk want Peter is de rest van de week s’avonds niet thuis….

Op weg naar huis zijn we nog even langs de Appie XXXL gereden en hebben we alle Innocent opgekocht. Daarnaast ook lasagne van de traiteur voor morgen dus Peter gokt dat Hector woensdag avond Domino’s pizza eet. Laten ze het in Faam maar niet horen….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *