Een 1 voor wiskunde omdat je niet kan leren van verdriet

Hector had vandaag het eerste uur geen school dus we konden een uurtje langer uitslapen. Toen Hector naar school was heeft Peter meteen Trûlah uitgebreid uitgelaten in de polder en het was prachtig weer. Peter moest daarna vroeg naar Den Haag vanwege het donordebat en hij had al zo’n vermoeden dat Zijlstra zou opstappen. Later op de dag was er op school nog gedoe met een inhaaltoets wiskunde die Hector niet had geleerd omdat hij al zijn energie al in een godsdienst toets had gestopt. Hector ging er vanuit dat hij de wiskunde toets wel zou kunnen doorschuiven naar een later tijdstip maar dat mocht niet van de juf. Ze wist waarschijnlijk niet dat Hector net een geestelijke crash van verdriet heeft gehad de afgelopen dagen dus Peter zal nog even een briefje schrijven om dat toe te lichten. Soms past er even niet meer in het brein en dat heeft vooral te maken met een maandag vol verdriet. In de middag heeft Hector na school nog een rondje met de Go-Ped door de polder gereden en tegelijkertijd Trûlah uitlaten. Peter kreeg vanuit de polder live updates in de vorm van foto’s en het is goed om op afstand te zien dat Trûlah en Hector zich hebben vermaakt. Hector kan selfies maken met zijn iPhone via de Apple Watch en dat is best handig als je in je eentje bent.
Trûlah is helemaal gewend aan de Go-Ped en rent graag een rondje mee door de polder achter Hector aan. Op de foto die Hector vanmiddag stuurde zie je goed hoe belachelijk gespierd ze eigenlijk is.
Vanwege de aangenomen donorwet en het aftreden van Zijlstra was het een (historische) lange dag in Den Haag. Alle uitzendingen gingen goed en dat is mooi. Vlak voordat het donordebat begon was er ineens geen beeld meer uit de Eerste Kamer maar blijkbaar hoort dat er tegenwoordig bij. Bij de presentatie van het regeerakkoord gebeurde dat ook al… Hector belde nog tijdens de uitzending van Nieuwsuur dat hij ging slapen. Op zo’n moment wil je nog wel even met elkaar babbelen maar dat gaat helaas niet.

Bij de NOS gebruiken we Windows en vandaag kreeg Peter steeds 3 minuten voor een uitzending van die vervelende blauwe Windows pop-up schermpjes te zien zodat je het draaiboek niet meer kan lezen. Je weet dat als je bij Windows op opnieuw opstarten drukt je zo een halve dag verder bent…. Hoogst irritant gelukkig gebruiken we thuis een Mac. Dan heb je dat gedoe niet.

Onze Apple Watches synchroniseren dagelijks rond 23:00 uur de calorieën die we verbranden. De eerste twee plaatjes links zijn van Hector en het laatste plaatje van Peter. Hector heeft het best wel druk op zo’n dag als hij alleen thuis is en ook nog Trûlah moet uitlaten….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *