De risée van de Franse les

Maandag is bij ons altijd schoonmaakdag en zo ook vandaag. Terwijl Hector op school was vloog Peter als een Ajax tornado door de hut. Toen Peter bijna klaar was kwam Hector om 13:45 uur al weer uit school omdat er twee lesuren waren uitgevallen.

Hector en Frans is geen goede combinatie en dat leverde hem vandaag een 3 op. Dat is dan wel weer een minpuntje maar volgens Hector is het wel zijn hoogste cijfer voor Frans tot nu toe….. Marlies was wel goed in Frans, vermoedelijk vanwege al die Fransmannen in haar jeugd. Peter snapt er ook geen snars van en is weer beter in Spaans….

“El francés es un lenguaje terrible para aprender. El español es mucho más fácil y las damas españolas también son mucho más amables”

Nadat Trûlah nog een rondje door de polder was geweest is Peter naar Den Haag gegaan om te werken. Hector is huiswerk gaan maken en daarna is hij gaan eten en verder leren bij de buren en dat is natuurlijk superlief. Buurman Luc kan echt koken en Hector kan dat lekkere traditionele handgemaakte biologische eten zeer waarderen. Vandaag pasta met ossenstaart terwijl Peter in de Tweede kamer een hamburger aan het eten was. Verschil moet er zijn….

Peter was uiteindelijk redelijk vroeg klaar in Den Haag omdat er weinig nieuws was. Voordeel daarvan is dat je elkaar dan nog even onverwacht ziet voordat Hector gaat slapen 🙂 Om 22:00 uur is Hector naar bed gegaan en dat is een nieuw record… Toen Peter thuis kwam was het ook fijn om te horen dat Hector zijn JBL BoomBox niet aan het begin van de straat al te horen was maar pas in de hal van het huis.

Het was vandaag niet de eerste maandag van de maand waarop ze het luchtalarm testen maar Trûlah heeft wel een poging gedaan. Hector speelde een filmpje af waarop het geluid van een ambulance sirene te horen was….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *