School, wennen in Den Haag en een prachtige mozaïek update

Pap mag ik je schoenen lenen…. om 7:45 uur mag alles… Uiteindelijk ging Hector vanmorgen om 08:15 uur de deur uit en was nog op tijd op school ook. Peter heeft daarna de was opgehangen en zo’n huis wat om 08:30 uur al helemaal naar frisse schone was ruikt is best raar.

Hector is blij met zijn nieuwe fiets en de schade van zijn crash van afgelopen vrijdag valt gelukkig mee.

Peter zat vanmiddag in de skybox in de Tweede Kamer. Het is nog steeds wennen. De PvdA is nu ineens allemaal tegen dingen waar ze vorig jaar nog voor waren en de coalitie zorgt er vandaag via Ollongren (D66) voor dat het raadgevend referendum wordt afgeschaft en daar mag ook geen referendum over worden gehouden. Technisch gezien moeten de Eerste en Tweede Kamer daar nog over stemmen maar dan moet er via een hoofdelijke stemming ineens wel iets heel geks gebeuren. De politiek heeft op dit moment te maken met een groot geloofwaardigheidsprobleem. Peter hoort dat ook vaak terug in de polder als hij de hond uitlaat. Het aftreden van Zijlstra en Barth speelt daar ook in mee. Politiek moet zuiver zijn en dat is het nu vaak niet, koren op de molen van de polderpopulisten.

Hector had een redelijk korte schooldag vandaag en was uiteindelijk al om 14:00 uur weer thuis. Peter kan dat op afstand zien via de Nest cam. Als het licht van de WC aan is en de Playstation aan staat dan is Hector weer thuis 🙂 Zonder gekheid: als Hector thuis komt ontvangt Peter een bericht op zijn iPhone. De camera gaat nadat Hector thuis is ook meteen weer uit. Die is meer om de beesten en het huis in de gaten te houden als we er niet zijn. 
Om je huis te kunnen monitoren op afstand heb je overigens wel stabiele WiFi nodig en daar hebben we sinds vorig jaar al ellende mee. Voorheen hadden we internet in huis via Vodafone maar sinds de overname van T-Mobile is er constant gedoe. Vanmorgen lag weer alles eruit.

Op verzoek van Hector hebben we vandaag salade met friet gegeten en een Kwekkeboom kroket. Dat was erg lekker. Links de caesar salade van Hector en rechts de Griekse van Peter.

Voor zo’n frietverzoek van Hector gaat meestal een hele conversatie vooraf via Messenger. Doel van Peter was om vandaag taco’s te eten maar dat gaan we later deze week wel een keer inhalen. Hector eet overigens bijna nooit meer friet met kroket, dat bleek vanavond ook want hij kreeg er accuut buikpijn van.

Vandaag kwam ook ons eerste UV-surfshirt binnen voor Fuerteventura. Zo’n shirt zit superstrak en XL voelt dan midden in de winter toch ineens als een S’je aan…. Peter maakt zijn shirt met behulp van een eetkamerstoel binnen één nacht precies op maat…. van S naar XXL.

Via Nan van Smashing Tiles Mozaiek ontvingen we de bovenstaande foto. De naam van Marlies is al helemaal klaar. Ze heeft dat zelf gedaan omdat het vanwege de rondingen van de letters nogal ingewikkeld is om te maken in mozaïek. Nan is een perfectionist en dat is heel fijn omdat we iets heel moois gaan maken voor het graf van Marlies. Daarbij is het ook superlief hoeveel tijd ze er nu al in heeft gestoken.

Net toen Hector naar bed ging kreeg Peter op zijn Apple Watch nog de bovenstaande melding binnen. Een 7 voor een boekpresentatie Nederlands 🙂  Hector mag zijn proefwerk Wiskunde die hij vorige week had verknald alsnog inhalen en dat is ook fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *