IJsmeester Trûlah zakt door natuurijs

Peter was vanmorgen vroeg wakker om Trûlah uit te laten en om ontbijt te halen. Toen hij thuis kwam had Dolf net een piepklein jong vogeltje gevangen die hij voor Peter’s ogen ging opeten. Iemand vertelde Peter ooit dat je dat als een cadeau van je kat moet zien maar volgens hem komt Dolf gewoon naar huis omdat hij daar zijn prooi rustig kan opeten.

Trûlah was redelijk in paniek van het gepiep en kwam meteen met allemaal plastic hondenhulpstukken (nylabone) aanrennen. Dolf heeft de rest van de middag binnen op zijn rug in een stoel gelegen. Buurvrouw Ilona stuurde vervolgens een bericht via WhatsApp of we koffie kwamen drinken. Hector gauw uit zijn bed gekieperd en daarna hebben we met Luc, Madelief en Job gezellig koffie gedronken.

Trûlah hoorde ons vermoedelijk praten en ging thuis huilen.. Hoe dat klinkt kan je hier horen. Gelukkig kunnen we via de Nest Cam tegen haar zeggen dat ze moet ophouden en dat werkt inmiddels. Na de koffie hebben we ontbijt/lunch gegeten. Trûlah moest natuurlijk tussenin want die was zielig omdat ze niet mee mocht naar de buren.
In de middag hebben we Trûlah uitgelaten en dat was heerlijk in de zon. Ondanks de kou merk je echt dat de winter bijna klaar is. Hector haat de muts die Peter op heeft, hij schaamt zich dan een beetje voor Peter.

In het bos was het lekker en zelfs rustig. Trûlah is daar helemaal in haar element en Peter en Hector ook.

Hector en Trûlah zijn een twee-eenheid, ze blijft altijd bij Hector in de buurt. Je hoeft ook nooit bang te zijn als ze samen de polder ingaan. Je ziet ook vaak dat mensen bang voor haar zijn en dan is Trûlah beledigd. Meestal gaat ze dan blaffen 🙂

Trûlah past goed op Hector maar ook andersom. Trûlah is nog door het ijs gezakt en Hector heeft haar gered. Ze kan goed tegen kou maar we zijn toch maar snel naar huis gegaan.

Op de terugweg kwamen we Bas en Jindra nog tegen. Ze hadden gekeken hoe de staat van het ijs was. Woensdag schijnt de dag te worden waarop je kan gaan schaatsen.

Trûlah hebben we thuis snel weer warm weten te krijgen met een stapel fleece kleden. Peter kreeg zelfs een glaasje cava van Marijke tegen de kou en om te proeven. Hij was erg lekker, die gaan we ook bestellen 🙂 Lekker fris bij deze horrortemperaturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *