IJsblokjes maken in de polder

Vanwege de kou mochten Trûlah en Dolf boven slapen en dat is niet zo heel goed voor onze nachtrust. Wel lekker warm 🙂 Trûlah sliep bij Hector in bed en Dolf bij Peter.

Het is nu (23:30 uur) al minder koud dan gisteren maar vannacht daalt de temperatuur buiten weer naar -7 dus slapen de beesten vermoedelijk weer bij ons in bed….

Toen Hector nog aan het uitslapen was heeft Peter de belastingaangifte over 2017 afgerond. Dat was ook weer een raar moment omdat Marlies en Peter een fiscaal partnerschap hadden en dus ook al jaren samen aangifte deden. Peter moest vandaag de aangifte ook digitaal via de DigiD voor Marlies ondertekenen anders kan je hem niet versturen. Dat is raar maar dat maakt de fiscus niks uit, als je maar betaald. In de middag kwam de maandelijkse voorraad tonic van San Pellegrino via Peccati Di Gola weer binnen plus Italiaanse Golia Bianca snoepjes met mint en zoethout en Tabu zoethoutdrop in blikjes. Zijn dat windbuks kogeltjes pap? Nee proef maar….

In de middag zijn we goed ingepakt gaan wandelen in het bos. Trûlah had eerder deze week al iets ontdekt in het bos en vandaag moesten we toch echt komen kijken. Ze had een karkas van een vosje ontdekt. Peter kwam de vos af en toe ook s’nachts in de buurt tegen. Op weg naar de kippen van de achterburen. De laatste week gaat het slecht met de beesten in de polder. Er liggen ook veel kadavers van roofvogels en ganzen. Je vraagt je wel af welk beest er nu een vos dood en roofvogels. We hebben de locatie van de vos doorgegeven aan de boswachter van Staatsbosbeheer en aan de Delftste stadsecoloog.

Het was best druk in het bos met mensen die aan het schaatsen waren. Grote stukken van het water zijn nog niet dichtgevroren. Dat komt vermoedelijk door de harde wind. We waren naar zo’n stuk op zoek omdat Hector iets op YouTube had gezien wat hij zelf ook graag wilde proberen.

Het experiment is geslaagd en we hebben er ook een video van gemaakt. Voor de schaatsfans onder ons, we hebben het op een stuk gedaan waar je niet kan schaatsen en nu kan dat sowieso niet meer 🙂

Tijdens het zoeken naar een geschikte plek voor ons experiment zakte Peter nog door het ijs. Erg leuk… not! 364 dagen per jaar loopt hij op laarzen door de polder maar vanwege het koude weer vandaag niet….

Trûlah was in ieder geval blij met de ijsblokjes. Samen wandelen in het bos is fijn en gezellig. Als we thuis zijn heb je toch al gauw weer iTools waar je achter gaat zitten en een huishouden…. Niet dat we thuis nooit praten, we hebben het in zo’n vakantieweek reuze gezellig samen maar zo’n wandelmoment van 2 uur zonder electronica en een beetje kattenkwaad uithalen waar verder niemand last van heeft is goed.

We hebben vandaag boerenkool gemaakt. Zelf aardappels koken en schillen is teveel gedoe en gelukkig kan je tegenwoordig kant en klare puree kopen. Jus komt ook uit een doosje waar je water bij moet doen. Tegenwoordig weten we ook dat je boerenkool eerst 20 minuten moet koken, eerst deden we het meteen rauw door de warme aardappelpuree. Het verschil is dat je veel minder scheten laat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *