De bodemplaat voor het mozaïek is af

Hector had vanmorgen het eerste uur vrij dus we konden een uurtje langer slapen en dat is altijd fijn. Als Peter in de morgen de trap afloopt naar beneden is dit altijd het eerste wat hij ziet. Blije beesten en een blije Hector. Beter kan je dag niet beginnen.

Toen Hector op school was heeft Peter met Trûlah in de polder gewandeld en daarna de hut gepoetst. De maand is net pas begonnen maar Hector heeft voor godsdienst een 7,0 gehaald, voor een project een 7,0, een 9,5 voor een rekentoets, 5,8 voor muziek en voor Nederlands een 7,4. Spanende tijden…. Het lijkt erop dat Hector zich geestelijk weer wat beter gaat voelen en dat is heel fijn.

Na het poetsen van de hut gaat Peter altijd douchen en in de badkamer staat een weegschaal. Daar heeft hij een jaar gelden voor het laatst opgestaan omdat het hem niks uitmaakt wat hij weegt. Het was de laatste tijd al wel opgevallen dat hij zijn volledige voeten weer kon zien als hij naar beneden keek en vanmorgen bleek dat hij minstens 10 kilo lichter is geworden na de dood van Marlies. Hoe dat komt is een beetje giswerk maar het geheim staat hier en zelf de hut poetsen helpt ook. Vanmorgen moest er ook weer een gaatje in de riem worden bijgeprikt en de broeken zijn inmiddels ook al twee maten kleiner… We gaan binnenkort volslank naar Fuerteventura.

De bovenstaande foto lijkt wel van een urbex locatie maar is bij Schols & ’t Hart in Delft. Het is een derde generatie bedrijf van steenhouwers en uniek omdat ze naast grafmonumenten in Delft ook allemaal monumenten restaureren. Jan Paul ’t Hart heeft ons vanmiddag een rondleiding gegeven in het bedrijf en het was indrukwekkend om te zien. Wat is natuursteen toch prachtig als je het kan betalen. We waren daar om de bodemplaat voor het mozaïek te bezichtigen en die is er erg mooi geworden. Zwart gewapend beton en superglad zodat we het mozaïek er prachtig op kunnen bevestigen.

We kunnen onder de plaat nog een schuin aflopend fundament laten plaatsen (foto rechts) zodat het mozaïek iets schuin komt te liggen. Voordeel daarvan is dat de afwatering dan ook beter is. Nadeel is dat er dan nog eens €250 extra kosten bijkomen. We gaan overleggen met Nan of dat nodig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *