Vaker thuis dan gedacht en op wie moeten we nu stemmen….

We mochten vanmorgen uitslapen maar werden uit ons bed gebeld door de netbeheerder van het gas. Ze moesten even checken of onze gasleiding nog goed was. Die was nog goed en inmiddels rookt er hier niemand meer in huis dus het explosiegevaar is al geweken. Hector had vandaag weer een korte schooldag zodat we samen konden lunchen en dat was gezellig.

Vanmiddag was dit het uitzicht in de polder en als je er vatbaar voor bent zou je er een instant depressie van kunnen krijgen. Hector had zijn huiswerk al af dus kon weer online gamen met vriendjes van school en dat is prima met dit soort weer. Dat gamen moet geen gewoonte worden want anders gaat Peter de Playstation saboteren. Hector was alleen thuis maar we hadden geluk want in Nieuwsuur zat weinig Haags nieuws en dus kon Peter iets eerder naar huis. Het is altijd fijn als we elkaar nog even kunnen zien voordat Hector gaat slapen.

Volgende week moeten we naar de stembus en Peter weet nog niet op wie hij gaat stemmen. Technisch gezien zou het op Onafhankelijk Delft moeten zijn omdat ze als een van de weinige partijen in de gemeenteraad in Delft echt iets voor onze straat hebben gedaan zoals het weghalen van bouwafval op een pad achter ons huis. Peter kan ook wel lachen om hun humor met teksten als “GroenLinks stort nog steeds glasscherven op wandelpaden.” Uiteindelijk vonden zelfs 9 partijen in de gemeenteraad dat de gemeente Delft niet zomaar Repac met glasscherven op een wandelpad achter ons huis mag storten waarna de gemeente het heeft verwijderd.

Iets minder leuk is dat ze ook teksten als gelukszoekers in hun partijprogramma hebben opgenomen. In onze wijk heb je sociale woningbouw en sommige verwarde tokkies die daar wonen zouden ze eens moeten omruilen met gelukszoekers. De overlast die sommige mensen veroorzaken kan echt nooit zo erg zijn als een gelukszoeker. Daarbij is het woord gelukszoeker vreselijk als je kijkt waar sommige mensen vandaan komen. Zo heeft elke politieke partij wel wat en blijven er uiteindelijk slechts 2 over om voor te kiezen….. Aangezien Peter op de Haagse redactie werkt gaat hij niet zeggen op welke partij hij uiteindelijk gaat stemmen maar Onafhankelijk Delft dus niet.

De gemeenteraad van Delft telt 37 leden en we hebben een kieslijst met 10 partijen met 383 kandidaten waar je op kan stemmen. Hoe dan… Sommige partijen als GroenLinks, VVD en CDA hebben 50 kandidaten op de lijst staan. Het maakt het allemaal niet eenvoudiger om iemand te kiezen die jouw stem kan vertegenwoordigen. Daarnaast moeten we volgende week ook ja of nee zeggen tegen de sleepwet. Wij zijn voor de Inlichtingenwet omdat we nu in een land leven waar al eerder aanslagen zijn voorkomen door af te luisteren. Zo simpel is dat en daar willen we onze privacy graag voor inleveren. Daarbij gaat het om een raadgevend referendum zodat het kabinet bij een nee ook kan kiezen om de uitkomst naast zich neer te leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *