Vliegen in de Tweede Kamer

Geen idee hoe het komt maar Hector had zich vanmorgen weer verslapen…. Net als gisteren hadden we vanmorgen dus weer een supersnelle start en was Hector gelukkig net weer op tijd op school. Hector had vandaag op school ook nog goede cijfers gehaald voor wiskunde en Engels maar een onvoldoende voor biologie. Die bio toets heeft hij overigens wel in een tijd gemaakt waarin het even niet zo lekker ging.

Peter heeft voor de regenbui des doods nog uitgebreid Trûlah uitgelaten in de polder. Daarna natuurlijk wel zeiknat geregend op weg naar Tugba. Ze was eerder deze week geopereerd en dat was gelukkig goed gegaan. Peter ging alleen even een smoothie fruitmand brengen want morgen gaan we samen op ziekenbezoek.

Daarna gauw naar Den Haag want Peter mocht al sinds juli 2017 een keertje vliegen in de Tweede Kamer. Probleem was alleen dat na die toezegging plotseling onze wereld in elkaar stortte door het overlijden van Marlies. Vandaag was het dan eindelijk zover met veel dank aan Leon van de Tweede Kamer. Dank ook aan Johan voor het maken van de bovenstaande foto. Peter mocht de drone van Hector lenen omdat die van hem vorige week was overleden.

Dat vliegen en video’s maken was best nog wel eng omdat je binnen in het gebouw van de Tweede Kamer geen GPS hebt. Een drone gebruikt die GPS signalen om stabiel en betrouwbaar te kunnen vliegen en om gestabiliseerde shots te maken. Met de ATTI-mode kan je ook vliegen maar de drone had veel last van magnetische interferentie. Dat komt vermoedelijk door de gigantische hoeveelheid natuursteen en metaal in de Tweede Kamer. Uiteindelijk is het aardig gelukt en vooral de bovenstaande foto van de Tweede Kamer.

Veel positieve reacties na het delen van de foto’s en dat is leuk. We noemen het inmiddels een geslaagd experiment en gaan binnenkort meer van dit soort foto’s maken.

Toen Peter thuis kwam zijn we samen naar de snackbar gegaan. Dat doen we ongeveer 1x per maand en als het dan weer mag dan is het ook echt superlekker. Na het eten lekker uitbuiken op de bank met de beesten die al in de gaten hebben dat het koud gaat worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *