Het mozaïek voor het graf van Marlies is bijna af

Vandaag hebben we samen met familie en vrienden een grote stap gezet om het mozaïek voor het graf van Marlies te voltooien. Nan van Smashing Tiles mozaïek had al een groot deel van het mozaïek gerealiseerd en voordat we vanmorgen begonnen was het eigenlijk al prachtig.

Op de foto iedereen die vandaag heeft meegeholpen met het maken van de bloemen en het hart voor het mozaïek. De bloemen hebben nu ook een persoonlijk karakter gekregen zodat ze niet allemaal op elkaar lijken.

De steentjes liggen op glasfiber en zijn vastgelijmd met houtlijm. Nan gaat deze week alles nog een keer nalopen en de bloemen die vandaag gemaakt zijn in het mozaïek plaatsen.

Door de grote opkomst waren we vandaag veel eerder klaar dan gedacht. De delen met tekst heeft Nan gemaakt en zien er echt prachtig uit Het hart van Hector is ook heel erg mooi geworden.

We hadden verwacht dat we de hele dag bezig zouden zijn maar we waren na ongeveer 3 uur al klaar. Vele handen maken licht werk…. het is echt waar.

Het mozaïek zal binnenkort op het beton worden geplakt in de werkplaats van Schols & ’t Hart en moet dan twee dagen drogen. Daarna kan er gevoegd worden zodat alle steentjes samen met het voegwerk een geheel vormen.

Het was mooi om te zien dat iedereen vandaag zo hard heeft gewerkt om er iets prachtigs van te maken en ook heel lief dat iedereen zijn vrije zondag daar voor had opgeofferd.

We gaan er vanuit dat het mozaïek al vrij snel op het graf geplaatst kan worden. We hebben nog geen bevestiging van de Gemeente gekregen om het te mogen plaatsen maar we gaan er vanuit dat ze liever een kunstwerk als dit op een begraafplaats zien dan een grijze steen met een naam er in.

Als het geplaatst is gaan we het nog officieel onthullen, geen grave warming party maar wel met een glaasje cava. Het duurde even maar dan heb je ook wat.
Ondertussen hebben Hugo en Jindra nog Trûlah uitgelaten in de polder en dat is natuurlijk superlief! We hadden Hugo in eerste instantie ook uitgenodigd om mee te werken aan het mozaïek maar die uitnodiging had hij gemist. Facebook is voor bejaarden….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *