The day after

We waren vandaag nog stil van gisteren. Het was indrukwekkend met hoeveel liefde er gisteren is gewerkt aan het mozaïek voor het graf van Marlies. Nitant merkte vandaag via WhatsApp nog op dat het bijzonder is hoe Marlies ons allemaal bij elkaar heeft gebracht.

Nan en Tugba hebben vandaag via de mail de laatste puntjes op de i gezet. We kunnen het zelf nauwelijks geloven maar aanstaande donderdag gaat het mozaïek al naar de werkplaats van Schols & ’t Hart. Nan gaat het mozaïek op het beton bevestigen. Het moet dan twee dagen uitdrogen en daarna kan er gevoegd worden. Dat is ook het moment waarop je echt pas kan zien hoe het eruit gaat zien. Wij vinden het nu al prachtig maar het gaat nog mooier worden. Vandaag ook veel complimenten over het mozaïek en dat is fijn.

Toen Peter de hut aan het poetsen was stuurde Hector de bovenstaande screencapture uit Magister. De week is is in ieder geval weer goed begonnen.

DJI heeft de drone van Peter die 30 meter naar beneden was gevallen (binnen één week!!!!) vervangen voor een nieuwe en dat is ook fijn. Peter gebruikt hem vooral om foto’s te maken en sommige zijn meteen een hit.

Vandaag was er ook een actie bij de Hofvijver tegen de EU-Turkije deal. Aan het begin van de middag dreven er duizenden reddingsvesten in de hofvijver die zijn gebruikt door migranten op een zelfmoordboot op weg naar Europa. Het was een luguber gezicht.
De vesten zijn afkomstig van het Griekse eiland Lesbos en liggen waarschijnlijk nu ergens op een vuilstortplaats in Den Haag. Het zijn acties die de media niet meer halen. Vorige week probeerde de jongerenorganisatie van D66 ook al met bootjes en een sleepnet de Hofvijver te bereiken maar die actie mislukte ook.

Hector heeft bij de Ilona, Luc, madelief en Job gegeten en huiswerk gemaakt. Toen Peter thuis kwam hebben we elkaar nog even gezien en dat is ook fijn. Als Hector naar bed gaat heeft hij vaak buikpijn. Dat heeft hij dan weer niet overdag maar alleen als hij moet slapen. Peter denkt dat het komt door te laat naar bed gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *