Hector hard aan het leren en Peter aan het werk in Utrecht

Hector was ook vandaag weer sterker dan zijn sluimerende griep en is gewoon naar school gegaan. In de middag heeft hij thuis huiswerk gemaakt met hulp van Sanne van Hulpstudent.nl. Het was fijn en ze hebben veel kunnen doen. Ze hebben geleerd voor een Nederlands proefwerk en Hector weet nu ook wat een persoonsvorm en een bijwoordelijke bepaling is. Dat had hij blijkbaar ooit ergens onderweg in zijn prille schoolcarrière ergens gemist. Trûlah mocht vandaag mee met de Roedel dus die had een topdag.

Peter zat vanwege de uitslagenavond van de Gemeenteraadsverkiezingen bij Doei66 D66 in Utrecht. Bij regeringsdeelname hoort blijkbaar ook verlies in de grote steden. De uitslag van het referendum was too close to call dus niemand wilde daar vandaag al op reageren.

De D66 bijeenkomst was in Utrecht en dus redelijk op afstand van Hector. Peter stuurt dan wel af en toe foto updates van waar hij zit en wat hij aan het doen is naar Hector. Daarnaast Appen we natuurlijk ook of alles goed gaat.

Peter had een mobiele regie in het centrum van Utrecht voor D66 en die werkte prima. In de uitzending ging alles goed maar in vergelijking met de vorige keer dat D66 op winst stond was de sfeer nu wel anders. De D66 genodigden in de zaal hadden volgens het Parool ook instructies van het D66 partijbureau gekregen hoe ze zich moesten gedragen in de zaal. Bij een negatieve uitslag vooral niet heel verdrietig kijken. Die instructies zijn aangekomen want in de 30 jaar dat Peter dit soort bijeenkomsten op verkiezingsavonden in beeld brengt heeft hij bij verlies in de exitpolls nog nooit eerder van zulke verkrampte ingehouden reacties gezien. Gewoon jezelf blijven is altijd het beste, ook als de uitslagen een keertje tegenvallen.

Uiteindelijk was Peter omstreeks 03:00 uur weer thuis. Trûlah was superblij dus dan is het ook niet meer erg dat ze ook nog uit moet. Hector had haar speciaal voor vandaag al wat later op de avond uitgelaten zodat we zeker wisten dat ze niet op springen zou staan als Peter thuis zou komen. Het is nu 03:49 uur en over 3:04 uur gaat de wekker weer….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *