Opening mozaïek en Hector gaat op rugby

Omdat we gisteren niet meer in staat waren om te updaten. Hierbij het verslag van de officiële opening van het mozaïek. Niet meer in staat kwam overigens gewoon omdat we het te druk hadden. We gingen naar bed toen de eerste kranten in de buurt werden bezorgd.

We waren gisteren best zenuwachtig toen we over de TU Delft campus naar de Jaffa begraafplaats aan het fietsen waren. Als we heel eerlijk zijn waren we de hele week al best zenuwachtig. We zijn blij dat het mozaïek officieel konden onthullen met veel collega’s van Marlies.

Op het mozaïek hadden we allemaal champagne glazen klaargezet om het moment te vieren en vooral ook om op Marlies te toosten en het leven. Dank ook voor iedereen die een fles of bloemen had meegenomen.

De opkomst was goed en zoals we al eerder schreven zullen we de volgende keer beter denken aan de werkende medemens die op vrijdagmiddag ook nog moet werken. Naast Peter heeft Tugba ook nog gesproken en dat was goed en mooi.

We zijn ook blij met alle positieve reacties over het mozaïek. Peter had een jaar geleden echt nooit kunnen denken dat hij een jaar later zo blij zou worden van een mozaïek.

We zijn ook blij met de plek waar Marlies ligt. Hector heeft die uitgezocht en vrijwel de hele dag vallen er bij mooi weer allemaal zonnestralen op het mozaïek. Het ziet er zo echt heel mooi uit. Beter dan op een foto.

Het gedeelte met de boodschappen werkt ook goed. Gisteren verschenen de eerste teksten al op de tegeltjes. Als je langs komt op de begraafplaats, de stiften liggen in een Tupperware bakje achter het mozaïek.

Dat is goed om te lezen 🙂 Iedereen die ons heeft geholpen met het mozaïek heeft het ook heel goed gedaan. Het is echt een waardig kunstwerk voor Marlies geworden.

Na zoveel maanden harde arbeid mocht Hector vandaag ook een klein slokje Moët. Je moet dat vooral symbolisch zien. Net als Nico van der Lelij (die Hector’s leven nog eens heeft gered) zijn we ons bewust hoe gevaarlijk alcohol is voor kinderen.

Toch stonden deze twee heren, Hugo en Hector een paar uur later weer achter de tap in Faam…. Ze kunnen goed biertjes tappen en er nog beter vanaf blijven.

De dag begon vanmorgen weer veel te vroeg maar dat was niet erg want het was prachtig weer. Trûlah had vannacht op de Roedel boerderij gelogeerd dus die was de rest van de dag helemaal uitgeput. Ze heeft in de middag ook nog lekker gezwommen.

Georgina had Hector al een paar keer gevraagd of hij niet op rugby wil maar daar was nog nooit een concrete afspraak van gekomen. Ook omdat Hector last heeft van zijn knieën. Een avondje Faam doet wonderen want vanaf volgende week gaat Hector meedoen met rugby. Elke dinsdag en donderdagavond training en Job (van de buren) en Jack van (Georgina) spelen ook rugby dus kunnen ze samen naar de training fietsen.

We hebben in de middag nog buiten in de zon een borrel gedronken met de buren en dat was gezellig. Blijft wel steeds heel vreemd dat Marlies er dan niet meer is. De praatgroep voor kinderen die een ouder hebben verloren gaat helaas niet door omdat er te weinig deelnemers zijn. We gaan ons op (tiener) literatuur storten en verder zoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *