Huiswerk maken en voor het eerst dit jaar buiten eten

Net als gisteren was het vandaag best weer een mooie dag. Hector heeft nog wat kunnen bijslapen terwijl Peter Trûlah aan het uitlaten was in de polder. Vandaag was ook de jaarlijkse strandwandeling van de Roedel maar dat paste er vandaag helaas even niet in. Begin van de middag hebben we samen geluncht en dat was gezellig.

We bespreken tijdens de lunch altijd de week die komen gaat en nemen de planning samen door. Op zich is het overzichtelijk want er moet de komende 3 weken hard gewerkt worden. Daarna heeft Hector 2 weken vakantie. Samen hebben we 1 week vrij en dat is fijn, daar kijken we echt naar uit.

Hector heeft door het hele huis heen zitten leren, in de tuin, beneden in de huiskamer, op de bank en op zolder. De verplaatsingen hebben te maken met elementen die hem afleiden. Zeg maar een hond die op je boek gaat liggen of een kat die met zijn zwarte modderpoten net over de velletjes met vers geprint huiswerk heenloopt.

Peter heeft de was en rommel opgeruimd. Je komt dan ook steeds weer spullen van Marlies tegen. Dat werkt verwarrend en wekt ook irritaties op omdat we met de meeste spullen nooit meer iets gaan doen. Omdat Hector vandaag best wel lang huiswerk moest maken is Peter aan het eind van de middag nog een uurtje met Trûlah de polder in geweest. Dat is qua tijdstip wel prettig want dan zijn alle hysterische dagjesmensen en boze bejaarden weer veilig thuis opgesloten.

We hebben voor het eerst dit jaar buiten gegeten. Chinees fondue om precies te zijn. Eten samen met de beesten aan tafel, dat dan weer wel. Best wel irritant omdat je dan steeds moet opletten of ze je kalkoen of de stokbroodjes niet gappen. Tussendoor sprong Trûlah nog over een kokende pan met bouillon heen omdat er iemand met honden achter het huis langs liep. Dat soort dingen. Het was daardoor wel weer even wennen maar al gauw weer vertrouwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *