Einde van het tijdperk Toof TV en Hector chat met Mr Polska

Het was vandaag een rare dag want het was de dag dat Toof met pensioen ging. Voor wie niet weet wie Toof is, dat kan je hier lezen. Toof was zeg maar de netmanager van Politiek 24 wat men tegenwoordig NPO politiek noemt.

Cult televisie uit de oude doos met hashtags zoals #dedeur en persconferenties met een WMT die men tegenwoordig LiveU noemt. Het was in het begin vooral een Willie Wortelkanaal waar alles kon en waar we best wel  vernieuwende dingen hebben gedaan.

Toof is met pensioen en dat is best wel een einde van een uniek tijdperk. In de wandelgangen en bij de NOS noemen insiders politiek 24 al jaren Toof TV en die naam is zelfs terug te vinden in de handelingen van de Tweede Kamer. Tijdens de behandeling van het wetsvoorstel over een nieuwe mediawet zei het lid Atsma van het CDA het volgende:

“als er nu één themakanaal is zonder enige publieke controle, dan is het wel Politiek 24. Ik meen mij te herinneren dat dit kanaal in de wandelgangen hier, maar ook honderd meter verderop, zo’n beetje “Toof-tv” wordt genoemd. Ik heb daar niets tegen, maar als één man kan bepalen wat op zo’n zender komt, dan heb ik liever de publieke controle van een publieke omroepvereniging. Ik ben er dus niet echt enthousiast over”.

Toof TV was in het begin natuurlijk best vergelijkbaar met een piratenzender en we hebben zelf wel eens voorgesteld om Toof voor de kust van Scheveningen op het Veronicaschip te laten dobberen 🙂 Zoiets vier je natuurlijk niet in een uurtje en daarom was Peter om 04:00 uur pas thuis.

Dat kwam ook wel een beetje omdat de treinen niet reden maar dat is blijkbaar standaard als wij uit gaan.

Hector had vandaag een lange dag school, rugby en hij moest ook nog voor Trûlah zorgen. Gisteren heeft hij trouwens voor het slapen gaan nog via Instagram gechat met Dominik Włodzimierz Groot aka Mr Polska maar dat geloofd Niemand, zie de foto’s…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *