Hector is geopereerd aan zijn teen en hij was heel stoer

Het was vandaag een bijzondere maandag omdat Hector eindelijk had besloten om zich dan toch maar aan zijn grote teennagel te laten opereren. Vroeger moest je voor poliklinische behandeling naar het ziekenhuis maar tegenwoordig doet de huisarts het ook. Eerst moest hij naar school maar hij was vanmorgen om 07:00 uur al best al zenuwachtig.

Peter heeft vandaag de hut gepoetst, opgeruimd en heel lang Trûlah uitgelaten. De hut is weer als nieuw voor zolang dat duurt met 2 beesten en 2 pubers in huis. De kapper heeft vergeten om de bovenkant van Peter zijn haar te knippen of Peter heeft niet goed aangegeven dat de bol op zijn hoofd ook weg mocht. Morgen dus weer terug. Pffffff…

Om 15:30 uur waren we bij de huisarts om Hector zijn teennagel te laten restaureren. Het bezoekuur liep uit zodat we pas om 16:00 uur aan de beurt waren. 30 minuten wachten als je best gespannen bent is dan niet echt grappig maar Hector heeft zich er doorheen geslagen. De eerste vraag van Hector was of hij over twee weken wel in de zee kon met zijn zielige teen. Toen dat kon mocht het. Het ergste is de verdoving. Die voelt alsof er iemand water in een ballon probeert te doen maar omdat het ballonetje bijna knapt doet dat best wel veel pijn. Op het moment dat je denkt dat er niks meer bij kan is het ook bijna klaar en verdoofd. De ingreep viel op zich mee en Hector voelde er verder helemaal niks van. Ze knippen 1/3 van je teennagel weg en trekken dan de achtergebleven stukken van je nagelbed uit je teen. Peter heeft het ook in zijn jeugd gehad en weet hoe naar de verdoving is.

Peter was ook blij dat hij vrij was en bij Hector was. Hector moest met een schoen en een sok aan naar huis fietsen. Thuis moest hij op de bank met zijn been omhoog en Trûlah heeft hem goed bewaakt en Peter was de nachtzuster. We hadden ook nog linzensoep van Tugba dus Hector zijn teen gaat vast supersnel weer beter worden.

Omdat Trûlah bloed rook met steriele geurtjes en jodium was ze best wel een beetje van slag en daardoor weer super waaks. Hector heeft verder nauwelijks pijn gehad en morgen vroeg mag het verband er al weer af. We gaan kijken of hij dan al een schoen aan kan en anders knippen we gewoon van een oud paar een stukje uit de voorkant zodat zijn teen er goed inpast….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *