Denken aan je moeder die er niet meer is en dan ook nog presteren op school

We beginnen vandaag met het belangrijkste nieuws van de dag. Er is nog een heel kleine kans dat Hector dit jaar over gaat maar dan moet hij gigantisch zijn best doen. Het punt is niet dat hij dat niet wil of dat hij nu zijn best niet doet maar dat zijn hoofd soms vol zit met denken aan Marlies en dan passen sommige dingen er gewoon even niet meer in.

Hector had een vrij onrustige nacht vanwege de operatie aan zijn teen. Op zich had hij geen heftige pijn maar het was meer het gevoel als je omdraait dat je teen dan zeer doet of dat je dekbed net iets te zwaar is en drukt op de wond.

Peter was vandaag vrij vanwege een oudervond op de school van Hector. Vanmorgen is hij naar de kapper geweest voor restauratiewerkzaamheden en nu is hij weer helemaal blij met zijn haar.

Tussen de middag hebben we samen lunch gegeten en dat was goed om bij te praten. Daarna zijn we gaan chillen want dat moet ook af en toe gebeuren.

Toen Peter in de polder liep met Trûlah ontving hij van Hector het bovenstaande bericht… Hector zijn playstation is niet kapot maar zijn profiel om spelletjes te kunnen spelen is corrupt. Technisch gezien zou hij alle spelletjes weer opnieuw moeten spelen. Peter heeft geen verstand van Playstations dus voorlopig is het rustig in huis…. Daarbij moet er voorlopig hard geleerd worden en is er geen tijd meer om te gamen.

Toen Peter in de polder had gewandeld kwam hij samen met Trûlah de arts tegen die Marlies heeft laten inslapen. Trûlah was meteen behoorlijk van slag en ging blaffen en grommen tegen haar. Peter wist haar te overtuigen dat het goed was en toen was het ook goed, al duurde het wel even om haar te overtuigen. Geen idee waarom Trûlah zo van streek was maar toen de levensbeëindigende handeling bij ons thuis plaats vond was ze er ook bij dus het is goed mogelijk dat ze dat nog precies weet.

We spraken uitgebreid over Marlies en of er op een thorax röntgenfoto van een paar jaar geleden niet te zien moest zijn dat Marlies ook een plek op haar long had. Die foto was destijds genomen omdat Marlies een borstverkleining had ondergaan. Peter en Hector vroegen zich af of er toen al niet iets te zien moest zijn. De arts legde uit dat de arts in een ziekenhuis zo’n foto anders bekijkt en niet let op plekjes in de longen. Peter vertelde ook dat we afgelopen weekend nog spraken over Marlies en dat ze technisch gezien nu nog steeds thuis bij ons in de huiskamer zou kunnen liggen. Niet meer als Marlies maar meer als een plant met een slangetje… daarom heeft Marlies besloten om er een eind aan te maken.

De arts bevestigde vanmiddag normaals dat alleen Marlies de regie had over haar eigen leven en ze wilde echt niet meer verder leven. Haar grootste angst was dat ze nog een TIA zou krijgen zodat ze niet meer kon aangeven dat ze niet meer wilde leven. Daarom is het vorig jaar zo vreselijk snel gegaan. Daarbij was er ook geen enkele andere oplossing meer. Omdat Peter vandaag vrij was vanwege een ouderavond kwam hij de arts tegen en dat was geheel onverwacht maar goed. Ze gaf aan dat we altijd nog contact met haar mogen opnemen als we vastlopen met vragen en dat is fijn.

Peter heeft vanavond op een ouderavond bijgepraat met Hector zijn mentor. Het probleem van Hector is natuurlijk vooral het verlies van zijn moeder. De eerste 9 maanden van zijn schoolcarrière zijn niet best maar er zit wel een stijgende lijn in. Frans en godsdienst zijn een absoluut drama. Toch moet hij de komende tijd proberen om daar meer energie in te steken. Daarbij zijn Nederlands en biologie ook net onvoldoende. Als hij het geestelijk aankan om nog even 3 maanden keihard door te pakken is er een kleine kans dat hij over gaat. Als dat niet lukt kan hij misschien blijven zitten maar dan is er ook het gevaar dat leraren zich gaan afvragen waarom hij het dit jaar niet kan en volgend jaar wel. Dat uit zich dan weer in een negatief advies om te blijven zitten. Ingewikkelde tijden omdat Hector er natuurlijk weinig aan kan doen. Als je verdrietig bent en aan je moeder moet denken en tegelijkertijd een toets moet leren en die vervolgens verprutst dan is dat naar. Zeg maar dubbel leed. Hector is voor de dood van Marlies nog doorgemeten in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en uit die gegevens bleek dat hij zijn huidige school makkelijk aan zou moeten kunnen. De oorzaak ligt dus vooral bij het gemis van Marlies en Hector kan het verdriet moeilijk delen terwijl hij dat wel zou moeten doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *