Leven in een gebroken gezin gaat soms ingewikkeld als je alles alleen moet doen

Hector had vandaag school en daarna bijles van Sanne. Soms moet hij ook na school met medeleerlingen werken aan een werkstuk maar dat gaat lastig als je al weken van tevoren andere afspraken hebt gepland. Dat geeft soms conflicten waar Hector helaas weinig aan kan doen. Hector kan aan het eind van de middag, na een schooldag en huiswerk maken ook niet lekker gaan luieren maar moet dan taken doen die normaal ouders in een huishouden doen. Omdat we samen in een soort van gebroken gezin leven is dat gemiddeld zo’n 10 dagen per maand even lastig.

Zo ook vandaag omdat Peter tot laat in Den Haag aan het werk was. Op zulke avonden moet Hector de hond uitlaten, eten geven, zichzelf eten geven en meer dingen die bij een huishouden horen. Geen kinderarbeid maar toch. Hij kan niet eindeloos bankhangen tot hij geroepen wordt omdat het eten beneden op tafel klaar staat. Na school is afspreken vaak ook lastig omdat Hector een volle agenda heeft.

Vandaag had hij tijdens school gewerkt aan een gezamenlijk werkstuk maar na school had hij daar dus geen tijd meer voor. Gevolg was dat andere leerlingen zijn naam van het werkstuk hadden weggekrast want het was blijkbaar niet genoeg wat hij al had gedaan. Raar maar blijkbaar werkt dat zo onder pubers. Na school kreeg hij via WhatsApp ook nog allemaal verwensingen en dreigementen aan zijn broek. Gelukkig is Hector vrij nuchter en zijn reactie daarop ook maar toch. Het is opvallend hoe pubers op zoiets simpel zo agressief reageren.

Peter zat in Den Haag en we hebben erover gebeld maar meer dan dat ging dus even niet vanwege het werk. Dat is op dit soort momenten best naar maar er is op afstand weinig aan te doen. Gelukkig kan Hector goed relativeren en het zien voor wat het is.

Het gaat goed met de teen van Hector maar vandaag heeft er wel te lang een pleister op gezeten in een afgesloten Nike schoen. We wisselen de staat van de teen via WhatsApp uit. Links een foto van gisteren en rechts de teen van vandaag. Een nachtje luchten doet vast wonderen was onze conclusie. Hector is bijtijds naar bed gegaan en moet nu nog één dag naar school en dan heeft hij twee welen vakantie.

Peter was om 01:30 uur thuis vanwege het debat over de over de dividendbelasting. Daarna gauw nog even Trûlah uitlaten, glaasje bobby’s en ons blog bijwerken…. over 4,5 uur gaat de wekker weer…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *